REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų ekonomika 2013 metais augs sparčiau, teigia ekonomistai iš didžiausių šalies bankų ir kompanijų.

Jungtinių Valstijų ekonomika 2013 metais augs sparčiau, teigia ekonomistai iš didžiausių šalies bankų ir kompanijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau apklausa parodė, kad dauguma ekspertų tokias prognozes skelbia su prielaida, jog Kongresas neleis smarkiai didinti mokesčių ir mažinti išlaidų.

REKLAMA

JAV ekonomika, kaip prognozuojama, kitais metais ūgtelės 2,4 proc. po 1,9 proc. prieaugio šiais metais, parodė 44 analitikų apklausa, kurią atliko Nacionalinė verslo ekonomikos asociacija (National Association for Business Economics (NABE).

Kai kurios kompanijos baiminasi, kad JAV administracija gali išprovokuoti recesiją, versdama ekonomiką jau nuo kitų metų sausio pereiti per vadinamąjį „biudžeto fiskalinį skardį“ - vienu metu didinant mokesčius ir mažinant valstybės išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Bet NABE apklausti analitikai, tarp jų ekonomistai iš „Ford“, „Dupont“ ir „JPMorgan“, mano kad „fiskalinio skardžio“ grėsmei vis dėlto pavyks užkirsti kelią.

55 proc. apklaustųjų nuomone, mokesčių mažinimas, įsigaliojęs dar vadovaujant prezidentui Džordžui V. Bušui (George W. Bush), bus pratęstas visiems mokesčių mokėtojams ir 2013 metais.

36 proc. respondentų prognozuoja, kad sumažinti mokesčiai ir toliau galios nedideles pajamas gaunantiems asmenims, bet ne tiems, kas uždirba dideles pajamas.

NABE apklausa buvo atlikta rugsėjo 14-26 dienomis. NABE prognozės skiriasi nuo scenarijaus, kurio laikosi Kongreso analitikai. Pastarieji jau pamėgino prognozuoti, kaip į tokį „fiskalinį skardį“ sureaguotų ekonomika. Kongreso Biudžeto komitetas rugpjūtį pranešė, kad toks griežtas diržų veržimasis gali išprovokuoti 0,5 proc. BVP nuosmukį kitais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų