REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas pasakojo, kad dabartinė valdančioji koalicija nesusitvarkė su iškeltais uždaviniais, todėl rinkėjai nepratęsė jų mandatų ir pasirinko kitas politines jėgas.

REKLAMA
REKLAMA

„Rinkėjai pasisakė už socialiai orientuotą politikos kryptį. Dar vienas dalykas - pagal išankstinius duomenis, Visagino atominei elektrinei (VAE) pasakytas tvirtas „ne“. Be to, seniai rinkimų dieną buvo tokia betvarkė rinkimų apylinkėse. Retai būna, kad tiek pažeidimų užfiksuojama. Kitas svarbus dalykas po rinkimų, šią naktį naktį trys partijos išreiškė norą formuoti naują koaliciją“, - svarbiausius akcentus sudėliojo R. Paksas.

REKLAMA

Anot jo, koalicijoje su darbiečiais, socdemais ir tvarkiečiais taip pat įmanoma matyti Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir liberalus. Tačiau, anot R. Pakso, asmeniškai geriau būtų sudaryti daugumą iš trijų partijų. „Taip pat dar per anksti kalbėti apie premjero postą arba ministrų portfelius. Gal kandidatai nepasirodys priimtini Lietuvos Respublikos prezidentei? Todėl svarbiausia suderinti programinius dalykus, pasiruošti, kokius pirmus darbus atlikti, o tada dalytis portfelius“, - sakė R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl V. Uspaskicho – premjero poste, R. Paksas sakė: „Atsakymas paprastas – žmonių pasitikėjimas. Jei suteikė mandatą, tada reikia kalbėti. Nežinau, ar V. Uspaskichas sieks premjero posto. Tačiau politikoje visko būna. Kartais daugiausia balsų surinkusi partija nedeleguoja savo atstovo į ministro pirmininko postą, kartais būna priešingai.“

Dėl VAE R. Paksas teigė, kad pradėtų nuo detalios analizės viso to, kas ten iš tikrųjų šiuo metu yra sudėliota ir sutarta: „Akivaizdu, kad tai, kas šiuo metu pateikta – nepakankama. Man nei argumentų, nei skaičių nepakanka. Reikia gauti atsakymus į visus klausimus, kokie kyla žiūrint į visus projektus.“

Pabaigai R. Paksas pridūrė, kad vienmandatėse apygardose į antrą turą pateko 8 žmonės. Pirmos vietos užimtos 5 vienmandatėse apygardose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų