REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Lietuvos hipotekos registrą sukūrusi ir aptarnaujanti informacinių technologijų bendrovė „NRD“ laimėjo 1,3 mln. litų vertės konkursą ir pradeda kurti analogišką elektroninės hipotekos registracijos sistemą Ruandoje.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji UAB „NRD“ kuriama sistema Ruandoje teiks pagrindines registracijos ir informacijos platinimo paslaugas, efektyviai valdys hipotekos registracijos, sistemų integracijos ir duomenų mainų procesus tarp pagrindinių partnerių institucijų: Verslo registro, Žemės registro, finansinių paslaugų teikėjų ir Statistikos instituto.

REKLAMA

„Laimėti šį konkursą mums padėjo sėkmingo Lietuvos hipotekos registro projektavimo, sukūrimo ir daugiamečio aptarnavimo patirtis, kurią pritaikėme Ruandos situacijai. Džiaugiuosi, kad jau esame sukaupę didelę registrų strategijų, registrų eksploatavimo bei šiuolaikinių informacinių sistemų kūrimo patirtį, kurią galime perkelti į trečiąsias šalis“, - komentavo UAB „NRD“ generalinis direktorius Alvydas Arnoldas Šidlauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ruandos vyriausybė po praėjusiame dešimtmetyje vykdyto gyventojų genocido apsisprendė moderniomis priemonėmis stabilizuoti ir atkurti šalies ekonomiką. Lietuvos bendrovės “NRD„ pasiūlyme atradome efektyvių gerosios praktikos pavyzdžių, aktualių ir mūsų šaliai“, - sakė Lietuvoje viešinčios Ruandos delegacijos vadovas, Vyriausiasis registrų tvarkymo tarnybos pareigūnas Yves Sangano.

Tai antrasis projektas, kuriame savo paslaugas UAB „NRD“ ekspertai teikia Ruandoje. 2009 metais, kai Ruandoje vyko verslo registravimo reforma, Norvegijos įmonė „Norway Registers Development“ teikė konsultacines paslaugas, o jos valdoma Lietuvos bendrovė „NRD“ vykdė analizės, specifikavimo, kūrimo ir įdiegimo veiklas, kuriant tris sistemas: verslo registravimo sistemą, įkeitimų ir kitų apsaugotų sandorių registravimo sistemą bei intelektinės nuosavybės teisių registrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„2009 metais “NRD„ įgyvendintas projektas buvo itin sėkmingas valstybiniu lygiu. Pasaulio banko vykdomi šalių verslo aplinkos vertinimai rodo, kad dėl įgyvendinamų reformų Ruandos valstybė sparčiai kyla reitingų lentelėse – pakilo iš 70 vietos 2010 metais į 45 vietą 2012 metais. O pagal “Verslo steigimo„ kriterijų po “Norway Registers Development„ AS ir UAB “NRD„ įgyvendinto “Ruandos verslo registravimo projekto„ Ruanda pasaulyje pernai pakilo į 8 vietą“, - džiaugėsi Y. Sangano.

Spalio 15-17 dienomis Ruandos Registrų tvarkymo tarnybos delegacija lankysis Lietuvoje, kur UAB „NRD“ vadovai pristatys mūsų šalyje sėkmingai veikiančius gerosios praktikos pavyzdžius. Vienas iš jų – nuo 1998 metų veikiantis Lietuvos Hipotekos registras, kurį sukūrė ir toliau plėtoja bendrovė „NRD“. Ruandos delegacija lankysis ir Nacionalinėje žemės tarnyboje prie Žemės ūkio ministerijos, kur susipažins su valstybinės žemės tvarkymo ir administravimo veiklomis.

Pagrindinė „NRD“ akcininkė – „Norway Registers Development“, kurios 100 proc. akcijų valdo Lietuvos „BAIP grupė“. Pastaroji dirba kritinių informacinių sistemų vyriausybėms ir didelėms organizacijoms srityje, o kaip verslo vystymo ir rinkodaros kompanija per savo valdomas įmones aktyviai veikia Lietuvoje, Rytų ir Centrinėje Afrikoje bei Indokinijos pusiasalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų