REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos „Drąsos kelias“ štabo vadovas Valdas Vasiliauskas teigia, kad rinkimų rezultatus vertina patenkinamai, nors partijos lyderė Neringa Venckienė yra maksimalistė ir siekė kur kas geresnių rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA

Jo manymu, nuo pat rinkimų įstatymo ir politinių partijų finansavimo pataisų, kurios atribojo galimybę gauti paramą iš skaidraus verslo, „Drąsos kelias“ liko faktiškai be finansų ir jų galimybės buvo nelygios. Tuo tarpu, jis akcentavo, kad demokratija remiasi lygiomis galimybėmis.

REKLAMA

„Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) veikla buvo tragiška. Ne veltui Zenonas Vaigauskas buvo paliktas senųjų jėgų ir padarė viską, kad mūsų rinkėjai pavėluotai gautų rinkėjų pažymėjimus, valdančioji dauguma atmetė elektroninio balsavimo galimybę ir visi vakar matė, kas darėsi apylinkėse, kai žmonės po pora valandų laukdavo eilėse...“, - skundėsi jis.

Pasak jo, „vakar vyko chaoso vakarėlis“, bet nepaisant to, „Drąsos kelias“ pasiekė fantastišką rezultatą. Nors Liberalų Sąjūdis (LS) turėjo daug didesnius resursus, turėjo tris ministrus, tačiau jie surinko panašų balsų kiekį ir šis rezultatas tenkina.

REKLAMA
REKLAMA

Kito „Drąsos kelio“ partijos atstovo Stasio Brundzos manymu, Lietuvos žmonėms nebuvo užtikrinta Konstitucinė teisė balsuoti. Kaip pavyzdį jis pateikė Linavos vežėjus, kurių yra per 2000. Dalis iš jų negalėjo balsuoti, nes buvo sutrumpintas išankstinio balsavimo laikas. „Konstitucija pamirštama vos ne kiekviename žingsnyje“, - pabrėžė jis.

V. Vasiliauskas atskleidė, kad šią savaitę, atsigavę ir išsimiegoję, „Drąsos kelio“ nariai tarsis dėl tolimesnių savo veiksmų. “Parinksime modernesnį kelią, ne tą, kai sulipdomos bet kokios koalicijos, dirbsime laisvų rankų režimu, dėl kiekvieno projekto bus tariamasi atskirai – reiškiama parama arba oponuojama.

S. Brundzos manymu, nebūtina sudarinėti koaliciją tam, kad galima būtų raginti vykdyti Konstituciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų