REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą šių metų pusmetį 54 proc. naujų fizinių mobiliojo interneto kompiuteryje naudotojų pasirinko „WiMAX“ technologijos internetą „Mezon“ – tokius rezultatus pateikia AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras), įvertinęs savo bendrovės ir LR Ryšių reguliavimo tarnybos bendruosius elektroninių ryšių rinkos duomenis apie klientų prieaugį.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Telecentro komercijos direktoriaus Egidijaus Ropės, konkurencinį „WiMAX“ ryšio pranašumą užtikrina didelė ryšio sparta, išplėtotas tinklas ir be jokių išlygų neribojama laisvė siųsti duomenų tiek, kiek tik nori.

REKLAMA

4G „WiMAX“ mobilųjį ryšį Telecentras visoje šalyje diegia nuo 2009 m. kovo.

Lietuvoje diegiami du 4G mobiliojo ryšio tinklai – 4G „WiMAX“ ir 4G LTE. Technologijų 3G, 2G, EDGE ir GPRS tinklų eksploatuojama po tris.

LR Ryšių reguliavimo tarnybos atliekamo mobiliojo interneto kompiuteryje prieigos tyrimo duomenimis, 4G „WiMAX“ technologijos mobiliuoju internetu „Mezon“ 2011 metais greičiausiai buvo atveriami tinklalapiai, didžiausia vidutine sparta buvo gaunami ir siunčiami duomenys. Kaip rodo tyrimo diagrama, 4G „Mezon“ ir šiemet pasižymi didžiausia vidutine ryšio sparta, sakoma Telecentro pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų