REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiau­lių apy­gar­dos teis­me pa­gar­sin­tas nuo­spren­dis šiau­lie­čiams Ža­nui Ži­ro­nui ir Min­dau­gui Rakš­niui. Abiem per­nai pa­va­sa­rį Šiau­liuo­se, V. Čka­lo­vo gat­vė­je, įvyk­dy­tų šau­dy­nių da­ly­viams skir­tos rea­lios lais­vės atė­mi­mo baus­mės. Dar vie­nas kal­ti­na­ma­sis, teis­mo spren­di­mu, iš­tei­sin­tas.

REKLAMA
REKLAMA

Ka­lės de­šimt­me­tį

Teis­mo spren­di­mu, kal­tu dėl sun­kaus svei­ka­tos su­trik­dy­mo, pa­da­ry­to ki­tų žmo­nių gy­vy­bei pa­vo­jin­gu bū­du, vie­šo­sios tvar­kos pa­žei­di­mo, pa­si­prie­ši­ni­mo po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams, ne­tei­sė­to šau­na­mo­jo gink­lo bei di­de­lio kie­kio šaud­me­nų lai­ky­mo, teis­mo įpa­rei­go­ji­mų ne­vyk­dy­mo ir ne­tei­sė­to dis­po­na­vi­mo ki­to as­mens do­ku­men­tu pri­pa­žin­tas 34 me­tų Ž. Ži­ro­nas pa­tai­sos na­muo­se pra­leis de­šimt­me­tį.

REKLAMA

Nu­si­kal­ti­mą kar­tu su Ž. Ži­ro­nu įvyk­dęs ir kal­tu dėl vie­šo­sios tvar­kos pa­žei­di­mo bei pa­si­prie­ši­ni­mo po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams pri­pa­žin­tas ke­tu­ris­kart praei­ty­je teis­tas 29-erių M. Rakš­nys ka­lės dve­jus me­tus ir tris mė­ne­sius.

Abiem nu­teis­tie­siems į baus­mės lai­ką įskai­čiuo­tas lai­kas, ku­rį M. Rakš­nys ir Ž. Ži­ro­nas bu­vo suim­ti.

REKLAMA
REKLAMA

Nu­ken­tė­ju­siems as­me­nims Ž. Ži­ro­nas tu­rės at­ly­gin­ti pu­sant­ro tūks­tan­čio li­tų tur­ti­nės ža­los ir 40 tūks­tan­čių li­tų ne­tur­ti­nės. M. Rakš­nys vie­nam nu­ken­tė­ju­sia­jam tu­rės kom­pen­suo­ti pu­sės tūks­tan­čio li­tų tur­ti­nę ža­lą.

Abu nu­teis­tie­ji teis­mo nuo­spren­dį iš­klau­sė už­da­ry­ti už stik­li­nės už­tva­ros. Jie at­ro­dė ra­mūs. Tei­sė­jui skai­tant nuo­spren­dį Ž. Ži­ro­nas įdė­miai klau­sė­si, o M. Rakš­nys ret­kar­čiais mes­da­vo žvilgs­nį į gau­siai su­si­rin­ku­sius žur­na­lis­tus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kul­kos kliu­dė na­mo šei­mi­nin­kę

Nu­si­kal­ti­mas įvyk­dy­tas per­nai, ge­gu­žės 1-osios nak­tį, maž­daug dvi va­lan­dos po vi­dur­nak­čio.

Bau­džia­mo­sios by­los duo­me­ni­mis, ne­blai­vūs ir nuo nar­ko­ti­nių me­džia­gų ap­svai­gę Ž. Ži­ro­nas ir M. Rakš­nys ap­si­žo­džia­vo su pro Ž. Ži­ro­no na­mus Šiau­liuo­se, V. Čka­lo­vo gat­vė­je, ei­nan­čiais dviem vy­rais – šiau­lie­čiu Si­gi­tu ir jo su­gy­ven­ti­nės sū­nu­mi Ar­tū­ru.

Žo­di­nis ki­vir­čas aki­mirks­niu pe­rau­go į smū­gius. M. Rakš­nio ap­dau­žy­tiems vy­rams nu­bė­gus į to­je pa­čio­je gat­vė­je esan­čius na­mus, Ž. Ži­ro­nas ir M. Rakš­nys pa­si­lei­do iš pa­skos ir pa­mė­gi­no brau­tis į vi­dų.

REKLAMA

Chu­li­ga­nai gy­ve­na­mą­jį na­mą ap­šau­dė, ap­mė­tė ak­me­ni­mis ir iš­dau­žė lan­gų stik­lus.

Įsi­siau­tė­ju­sių nu­si­kal­tė­lių ne­pa­vy­ko su­tram­dy­ti ir iš­kvies­tiems po­li­ci­jos pa­tru­liams – pa­rei­gū­nai bu­vo ap­šau­dy­ti Ž. Ži­ro­no pa­leis­to­mis kul­ko­mis.

In­ci­den­to me­tu į pa­rei­gū­nus ne­pa­tai­ky­ta, ta­čiau na­mo šei­mi­nin­kei Jur­gi­tai P. tri­jo­mis kul­ko­mis per­šau­ta gal­va, krū­ti­nė, pil­vas.

Mo­te­ris bu­vo ope­ruo­ta Šiau­lių chi­rur­gų. Jos gy­vy­bę pa­vy­ko iš­sau­go­ti.

REKLAMA

Įvy­kio vie­to­je ras­tas ir paim­tas pis­to­le­tas su 7,62 mi­li­met­rų ka­lib­ro šo­vi­niu liz­de bei dė­tu­vė su še­šiais šo­vi­niais.

Per kra­tą Ž. Ži­ro­no na­muo­se ras­ta be­veik 450 įvai­rių šo­vi­nių.

Su­muš­ta­sis mi­rė

Šiau­lie­tis Ž. Ži­ro­nas anks­čiau teis­tas še­šis kar­tus. Tarp teis­tu­mų – ir už žmog­žu­dys­tę.

1993 me­tų lapk­ri­čio 9-ąją tuo­met ne­pil­na­me­tis Ž. Ži­ro­nas kar­tu su tri­mis paaug­liais Šiau­liuo­se su­mu­šė bu­vu­sį po­li­ci­jos nuo­va­dos apy­lin­kės ins­pek­to­rių Al­vy­dą Gry­baus­ką, tuo me­tu dir­bu­sį ka­riš­kiu.

Sun­kius su­ža­lo­ji­mus pa­ty­ręs A. Gry­baus­kas nu­temp­tas prie san­dė­liu­ko ir pa­lik­tas – ki­tos die­nos ry­tą jo kū­ną pa­ste­bė­jo pro ša­lį ėję žmo­nės.

Už nu­žu­dy­mą Ž. Ži­ro­nui bu­vo skir­ta aš­tuo­ne­rių me­tų ka­lė­ji­mo baus­mė.

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų