REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis, Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius ir TS-LKD rinkimų būstinę Seimo rinkimų naktį aplankęs susisiekimo ministras, Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis žurnalistams tvirtino, kad jie abu yra pasiruošę formuoti naują valdančiąją koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš iš tikrųjų džiaugiuosi galimybe šį vakarą pasveikinti Eligijų Masiulį ir Liberalų sąjūdį, nes jeigu iš tikrųjų pasitvirtins tie apklausų rezultatai, tai iš tiesų rodys, kad mūsų vykdytą atsakingą politiką rinkėjai iš tikrųjų vertina pozityviai. Ir tokiu atveju, be abejo, antrasis rinkimų turas bus labai svarbus, bet galime prognozuoti, kad būsimajame Seime mes kartu su Liberalų sąjūdžiu labai realiai galime tapti būsimos koalicijos ašimi“, – sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Premjero teigimu, partijos, dabar esančios opozicijoje, dažnai nesugeba veikti kartu, tuo tarpu TS-LKD ir liberalai sugebėjo įrodyti, kad gali puikiai bendradarbiauti.

„Matome iš pastarojo gero pusmečio patirties, kad daugeliui kitų partijų, dirbančių ir opozicijoje, tarpusavyje sutarti nėra taip paprasta ir lengva. Mano supratimu, mes su liberalais tikrai galime drąsiai siekti būti tuo būsimos koalicijos formavimo branduoliu, remdamiesi savo patirtimi ir kviesdami kitas partijas prisijungti prie tos atsakingos politikos tęstinumo ir įgyvendinimo“, – tvirtino A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad šiandien mes tikrai galime pasakyti, kad Liberalų sąjūdis ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai formuoja branduolį, kurio pagrindu mes tikrai galime kalbėtis apie valdančiosios daugumos formavimą“, – Premjerui pritarė ir E. Masiulis.

A. Kubilius nenorėjo svarstyti, kas, be TS-LKD ir Liberalų sąjūdžio, galėtų tapti naujosios koalicijos dalimi – pasak jo, tai parodys antrojo rinkimų turo rezultatai.

„Mes nebrėžiame kažkokių raudonų linijų. Be abejo, pasisakome už tai, kad svarbiausias tikslas būsimos koalicijos būtų tokios atsakingos politikos, kokią mes įgyvendinome, tolesnis tęstinumas. Bet apsvarstyti derybas reikia po antrojo derybų turo“, – teigė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašią poziciją išsakė ir E. Masiulis. Liberalų sąjūdžio lyderis minėjo, kad jam būtų sunku įsivaizduoti Liberalų sąjūdį bendradarbiaujant su progresinius mokesčius siūlančiomis partijomis, taip pat su „Drąsos keliu“.

„Apie partnerius šiandienąbūtų sunku pasakyti, bet Liberalų sąjūdis yra išsakęs ne kartą, kad pirmiausia mums bus nepriimtina ir mes nedalyvausime koalicijose su progresinius mokesčius siūlančiomis partijomis, nelabai suvokiame, kaip mes galėtume dirbti kartu su N. Venckienės sambūriu. Tiesiog yra tokie dalykai, kai vertybės visiškai nesutampa“, – sakė E. Masiulis.

REKLAMA

E. Masiulis taip pat tvirtino, kad Liberalų sąjūdis žada į frakciją kviesti visus liberaliai nusiteikusius politikus ir burti vieningą liberalią frakciją Seime.

A. Kubilius taip pat sakė, kad faktą, jog referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybų gali neįvykti, jis vertina kaip Lietuvos žmonių sugebėjimą suprasti, kad pati referendumo iniaciatyva buvo nereikalinga.

„Daugelis žmonių, kurie pasisakė už atominės elektrinės statybą, jie taip pat pasisakė prieš tokią neišmintingą referendumo iniciatyvą. Ir nemažai iš jų atsisakė dalyvauti pačiame balsavime dėl referendumo. (...) Be abejo, matome, kad dalis Lietuvos žmonių nuogąstauja dėl atominės energetikos plėtros, kita dalis pasisako už energetinę nepriklausomybę. Tai šiuo atveju, manau, būsima Vyriausybė turėtų teikti žmonėms visą prieinamą informaciją apie tokios svarbos projekto naudą“, – sakė Premjeras.

Po pokalbio su žurnalistais TS-LKD rinkimų štabe rezultatų laukti susirinkę partijos nariai pasveikino E. Masiulį su gimtadieniu, kurį politikas švenčia šiandien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų