REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politologo Vytauto Dumbliausko nestebina į priekį išsiveržusios Darbo ir Lietuvos socialdemokratų partijos, tačiau tarp šių dviejų politinių jėgų prognozuoja konkurenciją. Jo vertinimu, apie rezultatus kalbėti dar per anksti, bet neabejoja, kad ketverius metus valdančioji buvusi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai pereis į opoziciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimai rodo, kad šitos partijos pirmos, ir tai nieko nenustebino. Rinkėjai padaro išvadas iš vienos partijos veiklos, kažkas nepatinka, tai... (...) Manau, visiškai normaliai kaip visi ir tikėjosi, kad Tėvynės sąjunga pereis į opoziciją šiuose rinkimuose“, – Eltai komentavo Mykolo Romerio universiteto docentas.

REKLAMA

Pasiteiravus, kuri partija – konservatoriai ar socdemai – išsiverš į priekį, politologas prognozavo, kad daugiamandatėje grečiausiai bus darbiečiai, o vienmandatėse – socialdemokratai. Tai esą lems personalijos.

„Vienmandatėse socialdemokratai turi daugiau tokių stiprių, ryškių asmenybių. Aišku, Darbo partijoje yra daug mažiau tokių ryškių asmenybių, išskyrus patį V. Uspaskichą. Gal Kęstutis Daukšys, Vytautas Gapšys“, – kalbėjo jis.

Politikos apžvalgininkas V. Dumbliauskas sakė manąs, kad socialdemokratai, ypač po antrojo rinkimų turo, tikisi išlikti pirmi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų