REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Liberalų Sąjūdis (LS), šiandien besibazuojantis įžymiame „Neringos“ restorane, kol kas rankų nenuleidžia ir į opoziciją neskuba.

Liberalų Sąjūdis (LS), šiandien besibazuojantis įžymiame „Neringos“ restorane, kol kas rankų nenuleidžia ir į opoziciją neskuba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nepabėkite, švęskime, „Neringos“ restoranas dar ne tokius tūsus yra atlaikęs“, – ragino svečius švietimo ministras Gintaras Steponavičius.

REKLAMA

Naujienų portalui Balsas.lt jis teigė, kad kol kas rezultatai džiugina. „Po intensyvios rinkimų kampanijos mes jaučiamės, kad pasiekėme su savo pozicija savo potencialius simpatikus. Tai bus balsas už stuburą turintį politinį darinį – LS – kitame Seime ir arti 10 proc. turėti paramą yra tikrai nemažai, turint minty, kad mes turėjome dirbti nelengvu laikotarpiu, tame tarpe ir vykdomojoje valdžioje pastaruosius keturis metus“, – sakė G. Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas tikino, kad darbas opozicijoje nė kiek negąsdina, nes jau yra tekę dirbti joje.

„Tai yra geras laikas sudėstyti savo sistemines pertvarkas vienoje ar kitoje srityje, užsiauginti raumenis. Bet anksti kalbėti, kad mes jau esame pasmerkti opozicijai. Kaip tik aš sakyčiau, geresnis nei prognozuota LS ir konservatorių pasirodymas suteikia erdvės diskusijoms, juolab ir opozicija automatiškai dauguma balsų dar pasigirti negali“, – svarstė jis.

Paklaustas, ar LS jungtųsi prie šiuo metu pirmaujančių Darbo partijos ir Socialdemokratų partijų koalicijos, jei tokia būtų formuojama, jis atsakė, kad šioms partijoms liberalai nesako „ne“, erdvės kalbėjimuisi yra ir svarbus sutarimas dėl konkrečių darbų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Steponavičius taip pat įvardijo partijas, su kuriomis LS nė už ką neitų į koaliciją.

„Pradėkime nuo to, kad mes norime matyti žmones besitariančius dėl idėjų ir dėl aiškių darbų, ten, kur mes matysime sutarimą, mes judėsime į priekį. Mes jau esame pasakę, kad su tokiomis politinėmis jėgomis, kurios neturi aiškios darbotvarkės, kaip, pavyzdžiui, „Drąsos kelias“ ir „Tvarka ir teisingumas“, kurie labiau yra ant kritikos ir negatyvaus sprendimo viską pastatę, tai sunkoka ir susitarti“, – atviravo jis.

REKLAMA

Anot ministro, šalia konservatorių LS jaustųsi geriausiai, tačiau derybos su partijomis, turinčiomis profesionalias komandas ir normalią rinkimų programą tartis taip pat galima.

LS būstinėje apsilankęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas tvirtino, kad nuotaikos yra pakilios, o LS parodys savo jėgą, kai bus suskaičiuoti didžiųjų miestų balsai.

„Nuotaikos pakilios, dar iki rinkimų buvo galima tikėtis, kad LS atrodys tikrai neblogai, ypač tarp jaunimo, tarp progresyviau mąstančių žmonių. Buvo jaučiamas didelis palaikymas“, – tvirtino A. Gelūnas.

REKLAMA

Save geru LS bičiuliu ir bendražygiu įvardijęs A. Gelūnas, tikisi dar palankesnių rezultatų, kai atsiras daugiau duomenų: „Šiai valandai dar turime per mažai duomenų, nes kol kas atėjo rezultatai iš periferijos, mažesnių miestelių. Bus įdomiausia, kai įkris didžiųjų miestų duomenys. Tuomet LS tikrai parodys savo jėgą.“

Paklaustas, koks LS bus kitame Seime, kultūros ministras tvirtino, kad partija išlaikys savo tapatybę: „Šiuos žmones pažįstu tikrai gerai, jie tikrai nesiūbuoja su koalicinėmis nuotaikomis, jie yra tokie, kokie yra, kur bebūtų, opozicijoje ar pozicijoje, jie tikrai atstovaus toms vertybėms, kurias išpažįsta.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų