REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lenkų rinkimų akcija BNS atliktos apklausos duomenimis neperžengė 5 proc. ribos, tačiau partijos lyderis Valdemaras Tomaševskis tiki, kad tai tik laiko klausimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Apklausų rezultatai visuomet buvo mažesni nei realybėje, todėl turime labai didelį šansą perkopti šį barjerą“, - sekmadienį prieš 22 val. ramino jis Lenkų kultūros namuose Vilniuje susirinkusius partijos narius.

REKLAMA

Prisimindamas praėjusius Seimo rinkimus jis tikino, kad per apklausas anuomet gavo tik 4 proc. balsų, o suskaičiavus oficialiai – 4,7 proc. „Tendencija tokia, kad galime perkopti 5 proc. barjerą. Aišku, visų niuansų nežinome. Konkurencija labai stipri – 18 sąrašų. Nėra nė vienos šalies Europos sąjungoje, kur net 8 partijos taip stipriai kovoja dėl 5 proc. perkopimo barjero“, - kalbėjo V. Tomaševskis.

Su kokia partija Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas regi save koalicijoje? „Politikai niekada nesako niekada. Potencialiai galime bendradarbiauti su visomis partijomis. Žiūrėsime į programas ir ne bet kokia kaina. Jei nepavyks susitarti, aišku koalicijos ir neformuosime“, - tikino jis.

REKLAMA
REKLAMA

V. Tomaševskis nelabai buvo linkęs komentuoti kitų partijų rezultatus, tačiau teigė netikįs, kad Darbo partija laimės rinkimus: „Manau, kad Darbo partija gali būti pirma, bet ne rinkimuose. Antrame rate jų kandidatai nelaimės daug apygardų ir pirmi gali būti socdemai“.

BNS atliktos apklausos duomenimis, daugiausiai balsų žmonės atidavė už Darbo partiją. Balsavusių žmonių buvo klausiama, už ką jie atidavė savo balsą. Už Darbo partiją balsavo 19,8 nuošimtis žmonių. Antroje vietoje yra LSDP su 759 palaikančių žmonių (17,8 proc). Trečioje vietoje yra TS-LKD. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija gavo 714 žmonių palaikymą, t.y. 16,7 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų