REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Lietuvos piliečiai renka savo atstovus į Seimą, tačiau rinkėjai aktyvumu nepasižymi. Politologės Ainės Ramonaitės teigimu, tai, kad iki 14 val. balsavo 25,79 proc. gyventojų, rodo žemą jo lygį.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbėti apie tai, kad rinkėjų aktyvumas yra aukštas, manau, jog negalima. Galima nebent lyginti su 2008 m. Seimo rinkimais – šiais metais rinkėjų aktyvumas maždaug 1 proc. aukštesnis, negu buvo tada. Bet žiūrint absoliučiais skaičiais jis vis tiek yra žemas“, – sekmadienį naujienų agentūrai ELTA sakė ji.

REKLAMA

Politologė savo vertinimą grindžia tuo, jog kriterijai, kuriais remiantis galima identifikuoti rinkėjų aktyvumo lygį, yra palankūs, tačiau Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pateikti skaičiai to nepatvirtina.

„Praėjus pusei dienos balsavo ketvirtadalis rinkėjų. Iš tikrųjų tas laikas jau yra toks, kad žmonės jau grįžo iš bažnyčių, mišių balsavę, o ir oro sąlygos šiemet yra pakankamai geros. Tai visgi absoliučiais skaičiais žiūrint, rinkėjų aktyvumas yra pakankamai žemas“, – aiškino ji, pridurdama, jog tiek šiandienos, tiek iš išankstinio balsavimo aktyvumo procentinė išraiška yra kiek didesnė nei per praėjusius Seimo rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

A. Ramonaitė taip pat prisipažino, jog panašaus rezultato ir tikėjosi, nes nemato priežasčių, kodėl rinkiminis aktyvumas turėtų būti didesnis negu anksčiau.

Paklausta, ar galima būtų tikėtis, jog rinkėjų aktyvumas viršys 50 proc., politologė pripažino, jog šiuo metu tai nuspėti sunku, tačiau vilties yra.

„Labai sunku prognozuoti, nes kaip tik ant ribos. Jeigu lyginsime su 2008 m. Seimo rinkimais, kai aktyvumas nesiekė 50 proc., tai dabar, prisidėjus keliems procentams, jis gali ir peržengti slenkstį, bet labai ant ribos. Dabar sunku nuspėti“, – kalbėjo A. Ramonaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų