REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Saulėtekio rinkimų apylinkėje, kurioje sekmadienį balsavo prezidentė D. Grybauskaitė, o po jos prezidentas Valdas Adamkus, kilo incidentas dėl neleistinos rinkimų agitacijos.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 18.15) Iki 18 val. policija gavo 150 pranešimų apie galimus pažeidimus, pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai.

REKLAMA

(Papildyta 16.21) Iki 16 val. policija gavo 120 pranešimų, pradėti keturi ikiteisminiai tyrimai, du Zarasuose, po vieną - Vievyje ir Skuode.

(Papildyta 14.15) Iki 14 val. policija gavo 92 pranešimus apie pažeidimus, pradėti 2 ikiteisminiai tyrimai, Vievyje ir Skuode.

(Papildyta 12.13) Iki 12 val. policija gavo 54 pranešimus apie galimus pažeidimus, pradėtų ikiteisminių tyrimų skaičius išlieka nepakitęs - 6.

Šįryt Elektrėnų sav. Vievyje Šviesos g. Vievio gimnazijos stebėtoja pranešė, kad gimnazijoje tarp jos ir kitų asmenų kilo konfliktas. Pareigūnai sulaikė 2 asmenis, kurie įtariami papirkinėję rinkėjus ir 1 asmuo, kaip įtariama, balsavęs už pinigus. Visi sulaikytieji pristatyti į Vievio policijos nuovadą.

REKLAMA
REKLAMA

12 val. Vilniuje, Įsruties, gatvėje autobuso kontrolieriai pranešė apie įtartinus asmenis, besidalijančius lapeliais.

Įvykio vietoje patruliai sulaikė 3 asmenis, kurie įtariami siūlę balsuoti už pinigus.

(Papildyta 12.09) Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigia, kad sekmadienį Lietuvoje vykstančiuose Seimo rinkimuose ir referendume dėl naujos atominės elektrinės statybos kol kas daug nusiskundimų negauta.

,,Buvo pora ginčų dėl autobusų (su rinkimų agitacija – red. past.), kurie bandė įtikinti, kad jie sugedo ir todėl stovi“, - atsakydamas į klausimą dėl rinkimų agitacijos pažeidimų sakė VRK vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Nusiskundimų daug negauname, bet gauname prašymų iš rinkėjų kurie norėtų balsuoti kitoje rinkimų apylinkėje“, - sakė jis ir paaiškino, kad ne visur tokias galimybes suteikia veikianti sistema.

,,Taip pat turime prašymų, kad leistų balsuoti parvykus iš užsienio, bet patikrinimas užima labai daug laiko ir įstatymas kai kuriais atvejais nenumato rinkėjams tokios galimybės. Jiems reikėjo anksčiau kreiptis. Taip pat turime prašymų, ir gaila, negalime padėti – sakykime, susirgo, temperatūra. Susirgo vakar, jau balsuojančių namuose rinkėjų sąrašai sudaryti, ir <...> šiandien variantų nėra“, - žurnalistams aiškino Z. Vaigauskas.

REKLAMA

SMS žinutės kelia rinkėjų pasipiktinimą

VRK vadovas Z.Vaigauskas žurnalistams sakė, kad gaunama ir pranešimų, kad basluoti ar nebalsuoti raginama ir trumposiomis sms žinutėmis.

,,Kai kuriems rinkėjams tokios žinutės kelia pasipiktinimą.Dėl komercinės reklamos yra nustatyta, kad mobiliųjų telefonų numeriai yra negali būti naudojami. Dėl rinkimų agitacijos tokio kategoriško draudimo nėra, bet telekomunikaciniai įrenginiai, telefonai naudojami laikantis įstatymų, ir šiuo atveju tie, kurie mano, kad yra pažeisti abonento interesai, gali kreipti į attitinkamas institucijas reikalaudami, kad tokie pažeidimai ateityje nepasikartotų. Tas pats ir dėl elektroninių žinučių“, - sakė jis.

REKLAMA

Z.Vaigauskas pabrėžė, kad agitacijos draudimo laikotarpiu šis draudimas galioja ir sms žinutėms.

Socialdemokratų agitaciniai laikraštis „Vilniaus socialdemokratas“ gulėjo ant stalų ir suolų pačios rinkimų apylinkės patalpose, vos už kelių metrų nuo rinkimų stebėtojų budėjimo vietų.

Kai balsavimo apylinkėje buvę žurnalistai užfiksavo pažeidimą, apylinkės rinkimų komisijos pirmininkas Vytautas Jogėla laikraščius išmetė į šiukšliadėžę.

„Mūsų apylinkėje yra dešimt įvairių partijų ir judėjimų stebėtojų, kurie stebi visą rinkimų eigą. Atėję ryte čia jie nieko nepastebėjo ir nieko padėta nebuvo, o tik prieš kelias minutes buvo pastebėti laikraščiai, kuriuos nedelsiant išmetė“, – sakė apylinkės vadovas ir pridūrė, kad pagal įstatymą tokių laikraščių čia būtų negali.

V. Jogėla apie pažeidimą informavo Vyriausiąją rinkimų komisiją ir teigė, kad bus dėl incidento atliekamas tyrimas. Patalpos yra filmuojamos, tad bus peržiūrimi vaizdo įrašai.

Neaišku, ar tai nebuvo politinių oponentų akcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų