REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors likus vos dienai iki rinkimų bet kokia rinkimų agitacija yra draudžiama, panašu, kad politikams nuspjauti į taisykles ir rinkimų išvakarėse rinkėjų balsai medžiojami net turguje.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas Balsas.lt sulaukė skaitytojo skambučio, kuris teigė, kad vieno politiko rinkimų agitacijos kompanija buvo vykdoma ir šeštadienio rytą, kai likus parai iki rinkimų bei kokia rinkiminė reklama draudžiama.

REKLAMA

„Ankstų šeštadienio rytą su šeima atvykau apsipirkti prekybos parke „Gariūnai“, kur per vietinį radiją buvo transliuojamas interviu su socialdemokratų partijos atstovu Jurgiu Jurkevičiumi. Labai nustebino tai, kad vietinis radijas interviu transliavo apie dešimt minučių ir kelis kartus buvo pakartotas sąrašo numeris už kurį rinkėjai skatinti balsuoti“, - sakė skaitytojas.

Pašnekovo teigimu, politikas daug dėmesio kyrė šilumos kainų karo klausimui Ukmergėje, kalbėjo apie būtina permainas ir pan.

„Iš pradžių nepatikėjau, kad tai įžūliai nepaisoma draudimo, juk ryto metą turguje apsipirkinėja labai daug žmonių, tad auditorija buvo tikrai didelė. Per garsiakalbius taip pat užbuvo paminėta, kad tai rinkimų reklama ir pasakyta, iš kokių lėšų ji apmokėta, tad pažeidimą neabejotinas“, - sakė skaitytojas.

Agitacijos tvarkos pažeidimų būta jau ne vieno.  Vakar į naujienų portalo Balsas.lt redakciją kreipėsi skaitytoja, į kurios mobilųjį telefoną atskriejo agitacinio pobūdžio žinutė iš politinio judėjimo „TAIP“.

Tiesa, trumposios žinutės pradžioje įsėjama, kad tai rinkimų reklama, bet skaitytoja nebuvo patenkinta tokiu dėmesiu. „Neįtikėtina, tikrai nenorėčiau, kad visi kandidatai į Seimą dabar pradėtų siųsti trumpąsias žinutes“, – piktinosi moteris.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas prieš kelias dienas teigė, kad politinės reklamos siuntimas trumposiomis telefono žinutėmis yra pažeidimas. Z. Vaigauskas sakė, kad VRK tokių nusiskundimų gauna nemažai.

„Dėl kandidatų skleidžiamos reklamos žinutėmis – tai yra pažeidimai, nepageidaujama reklama neturėtų būti skleidžiama“, – sakė VRK pirmininkas, dalyvavęs vienoje iš Lietuvos radijo laidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų