REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Floridos valstijos kurortinio miesto Fort Lauderdale šiaurėje esančiame Pompano Beach paplūdimyje praeitą trečiadienį vietinis gyventojas Gino Covacci rado jūros išmestą didžiulį greipfruto dydžio akies obuolį. Amerikiečių ekspertai kol kas negali nustatyti, kokiai būtybei priklauso šis organas, rašo Floridos laikraštis „The Sun Sentinel“.

REKLAMA
REKLAMA

G. Covacci aptiko netikėtą radinį, išėjęs rytą pabėgioti. Jis papasakojo leidiniui, kad prie pat vandens pastebėjo keistą mėlynos spalvos rutulį ir iš pradžių paprasčiausiai paspyrė jį koja, bet po to įsižiūrėjo ir suprato, kas tai yra. Tai, ką jis pamatė, aiškiai skyrėsi nuo jam po kojų paplūdimyje paprastai pakliūdavusių jūros kriauklių, dumblių ir cigarečių nuorūkų.

REKLAMA

Anot jo, akies obuolys buvo pats didžiausias iš visų, kokius jam kada nors teko matyti, atrodė ką tik išplėštas iš kūno ir dar kraujavo, kai jis dėjo jį į polietileninį maišelį. G. Covacci parsinešė jį namo, padėjo į šaldytuvą ir pranešė apie radinį policininkui, kuris davė jam Floridos žuvų ir laukinės gamtos apsaugos komisijos telefono numerį. Niekas iš karto negalėjo pasakyti, kokios rūšies žuviai rastas organas priklauso.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos nariai padėjo radinį į indą su ledu. Jis bus laikomas formaline ir vėliau tiriamas Floridos žuvų ir laukinės gamtos tyrimų institute, įsikūrusiame Sent Pitersberge.

Pietų Florifos vandenyse knibždėte knibžda įvairiausių didžiulių žuvų ir žinduolių, vienas iš kurių gali „plaukioti su raiščiu ant akies“. Tai, pavyzdžiui,  kardžuvės, tunai, rykliai ir banginiai. Milžiniški kalmarai taip pat turi didžiules akis, kurios padeda jiems orientuotis gelmėse, kur labai mažai šviesos.

Charles Messingas, Nova Southeastern universiteto okeanografijos centro (Nova Southeastern University's Oceanographic Center) profesorius prisipažino, kad iš pradžių manė, jog tai gali būti didžiulio kalmaro akies obuolys, tačiau, atlikus ekspertizę, linkęs manyti, kad labiausiai tikėtinas „kandidatas“ - kardžuvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų