REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nemaža dalis žmonių užsidirba papildomai nuomodami savo turtą, įgūdžius ir laiką. Štai dešimt būdų, kuriais galima gauti papildomų pajamų savo išlaidoms ar skolos apmokėjimui.

REKLAMA
REKLAMA

Išnuomokite kambarį

Jei turite tuščią kambarį jį galite išnuomoti. Kambarį galite išnuomoti ilgam laikotarpiui arba siūlyti nakvynę turistams per, pavyzdžiui, tokius tinklalapius, kaip Airbnb.com, kurie leidžia savininkams patalpinti savo nuomojamo kambario ar viso buto profilį bei tarpininkauja užsakant kambarį ir už jį sumokant.

REKLAMA

Vaidinkite filmuose

Lietuvoje filmų statistai per dieną gali uždirbti apie 50 Lt, jei tenka pasakyti kelis žodžius, atlygis kyla iki kelių šimtų.

Reklamose užmokesčiai didesni, tapus pagrindiniu reklamos herojumi, galima uždirbti ir kelis tūkstančius.

Tad užsiregistruoti kastinguose (o ši paslauga dažniausiai teikiama nemokamai) visai apsimoka.

Tiesa, verta prisiminti, kad filmavimasis užima daug laiko. Filmavimo pamaina dažniausiai trunka 12 valandų, tačiau filmavimo aikštelėje praleistas laikas gali būti itin smagus.

REKLAMA
REKLAMA

Organizuokite pamokas

Privačiai mokyti galite bet ko: virimo, lietuvių kalbos, užsienio kalbų, padėti ruoštis egzaminams.

Savo paslaugas galite siūlyti nepriklausomai įdėdami skelbimą, laikraštyje ar skelbimų portale arba naudotis agentūros paslaugomis. Nors agentūroje galite gauti mažesnį uždarbį, tačiau ji padės jums gauti klientų.

Parduokite

Kitą kartą kai darysite tvarką namuose, prisiminkite, kad galite parduoti savo seną sofą ar jums nepatinkantį antikvarinį daiktą ar meno kūrinį.

Nebereikalingus daiktus, rūbus galite parduoti blusų turguose, tam skirtuose tinklalapiuose.

Garažai ir stovėjimo aikštelės

Jei turite garažą ar stovėjimo aikštelę zonoje, kur šiaip pasistatyti automobilį yra brangu, ar tiesiog darbo metu nebūna vietos, pagalvokite apie galimybę ją išnuomoti. Skelbime įtraukite informaciją apie susisiekimą su vieta viešuoju transportu, saugumą, vaizdo kameras ir panašiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyvūnų, namų ir vaikų priežiūra

Papildomai galite užsidirbti už namų ir gyvūnėlių priežiūrą. Tiesa, prižiūrėdami namus sutarkite su šeimininkais dėl sąlygų: kiek valandų naktį namas gali likti be priežiūros, kas gali jus aplankyti, kaip laistyti gėles, kokie gyvūnėlių įpročiai.

Klientų galima surasti individualiai arba per agentūrą, tačiau ji gali prašyti, kad sutemus nepaliktumėte namų ilgiau nei valandai bei reguliariai tikrinti, kaip jūs dirbate.

Arba, jeigu patinka šunys, galite tiesiog siūlyti užsiėmusiems šeimininkams pasivaikščioti su jų augintiniais. Už vieną šuns išvedimą į lauką mokama nuo 3 iki 8 litų, priklausomai nuo pasivaikščiojimo ilgio ir oro.

REKLAMA

Už vaikų priežiūrą auklės gauna apie 10 litų už valandą.

Nuotraukos

Nebūtina atrodyti kaip Giselei Bundchen, kad būtumėte modeliu. Kai kurių modelių agentūrų specializacija – „normalūs“ žmonės. Tiesa, už tai, kad jums atstovauja agentūra gali tekti sumokėti papildomai.

Galų gale, galite savo išvaizdą siūlyti dailės mokykloms ir būti gyvu pozuotoju.

Jūsų vaikų nuotraukos

Daugelis tėvų mano, kad jų vaikai yra patys gražiausi pasaulyje, tačiau jei su jumis sutinka ir kiti žmonės, pagalvokite, ar jūsų vaikas negalėtų tapti modeliu. Jūsų vaiko uždirbti pinigai praverstų ateityje mokant už studijas arba juos būtų galima investuoti į fondus, kad vaikas turėtų šiek tiek santaupų gyvenimo pradžiai.

REKLAMA

Tiesioginė prekyba

Papildomai užsidirbti galima iš tiesioginės prekybos. Pavyzdžiui, prekiaujant kosmetika iš katalogų galima uždirbti apie 30 proc. nuo parduotos sumos.

Tyrimai

Truputį kišenpinigių galima gauti išsakant įmonėms savo nuomonę. Už dalyvavimą internetinėse apklausose galima gauti truputį pinigų arba bent jau dovanų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų