REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Didžiausia Graikijos bendrovė „Coca-Cola Hellenic“ penktadienį pranešė, kad palieka šalį. Kompanija paseks dešimčių kitų bendrovių, siekiančių stabilesnės ekonominės aplinkos ir mažesnių mokesčių, pavyzdžiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinė priežastis yra mokesčiai ir tai, kad nuo tada, kai Graikijos bankai pradėjo laukti rekapitalizacijos, jie nebeturi pinigų, kuriuos galėtų skolinti kompanijoms“, - sakė „Coca-Cola Hellenic“ atstovas.

REKLAMA

Graikijos padalinys, kuriame Jungtinių Valstijų „Coca-Cola Co“ turi 23 proc. dalį, yra antras pagal dydį „Coca-Cola“ išpilstytojas, aptarnaujantis 28 šalis, tarp jų ir didžiąją dalį Šiaurės ir Rytų Europos.

2000 metais įkurtos bendrovės atstovai teigia, kad savo būstinę iš Graikijos perkels į Šveicariją, kurioje mokesčiai mažesni.

„Coca-Cola Hellenic“ yra didžiausia šalies bendrovė pagal rinkos vertę, kuri siekia maždaug 6 mlrd. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Atstovai teigia, kad gamyba dėl šio žingsnio nenukentės, tačiau vyriausybė kasmet gali netekti daugiau nei 20 mln. eurų už mokesčius.

Pastaruoju metu Graikiją paliko dešimtys bendrovių, kurios nebeiškentė penkerius metus besitęsiančios recesijos bei didelių ir neprognozuojamų mokesčių.

Graikijos nedarbo lygis liepą išaugo iki rekordinių 25,1 proc., palyginti su 24,8 proc. liepą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų