REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Naująja Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidente ketverių metų kadencijai išrinkta 46-erių metų Daina Gudzinevičiūtė tvirtino, kad tęs pradėtus darbus, federacijos gaus didesnį finansavimą, o savo varžovo rinkimuose Virgilijaus Aleknos priešu nelaiko.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Vilniuje, „Karolinos“ konferencijų centre, įvykusioje LTOK Generalinės asamblėjos rinkimų sesijoje už Sidnėjaus olimpinių žaidynių šaudymo čempionę balsavo 57 delegatai. Kitas kandidatas - dukart olimpinis disko metimo čempionas Virgilijus Alekna gavo 43 balsus. LTOK Generalinės asamblėjos delegatai balsavo slaptai.

REKLAMA

„Visus tuos darbus, kuriuos paminėjau, minimi kaip prioritetinęs kryptys ir įstatuose ir olimpinėje chartijoje. Čia ne mano „piaras“. Norime tęsti pradėtus darbus, kuris galbūt buvo daromas nepakankamai viešai. LTOK pareiga ne tik paruošti ir išvežti į olimpines žaidynes sportininkus. Iš tikrųjų yra daugiau visokių sričių, pradedawnt nuo olimpinio švietimo irt pastangų pritraukti į sporto mokyklas kuo daugiau vaikų iki paties aukščiausio lygio sportininkų. LTOK gali būti ta vienijanti grandis", - kalbėjo D. Gudzinevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA

– Ar kviesite ir V. Alekną į komandą?

– Esu kvietusi, bet jis atsisakė. Tai nereiškia, kad tapsime priešais ar neįmanomas kitoks bendradarbiavimas. Galbūt jis taps kitos organizacijos atstovu, o gal kažkada į direktoratą. Tikrai netapome priešais ir netapsime.

– Ko tikėtis krepšiniui – mažiau dėmesio ir finansavimo?

– Mažiau dėmesio nebus nė vienai sporto šakai. Vengiau kalbėti apie konkretų finansavimą. Sakiau, kad kaip rėmėme, tai ir remsime federacijas, galbūt ir daugiau. Priklausys nuo finansinių galimybių. Krepšinis nebus pamirštas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar užteks viskam pinigų? Finansavimas ribotas?

– Skirstysime jį pagal aiškius kriterijus, kuriuos nusistatys darbo grupė ir bazinis finansavimas, kuris tenka kiekvienai sporto šakai kaip parama. Ir bus kažkoks progresinis, priklausomai nuo pasiektų rezultatų.

– Esate sumaniusi jauniems sportininkams stipendiją?

– Esu sumaniusi ne vieną stipendiją jauniesiems sportininkams. Taip bus remiami nuo vaikų. Nemažai prarandame sportinkų, kai jie baigia mokyklas. Bus sudėtinga atranka, bet stengsimės pritraukti ir privačių lėšų. Viena iš idėjų – kodėl negalėtų kokia įmonė kartu su LTOK įsteigti stipendiją priklausomai nuo amžiaus grupės – vaikams, paaugliams ar sportininkui, kuriam tik vieno žingsnio trūksta iki aukščiausio lygmens, kai jis pradės gauti valstybės stipendiją.

REKLAMA

– Ar A. Poviliūnui siūlysite garbės prezidento postą?

– Apie tai buvo kažkada kalbėta, bet šioje sesijoje – ne.

– Kaip manote, ar slaptas balsavimas jums buvo palankesnis nei atviras?

– Įstatai numato dvi galimybes. Nežinau, kaip geriau. Pati buvau už atvirą balsavimą.

TAIP PAT SKAITYKITE:

LTOK prezidento rinkimus pralaimėjęs V. Alekna: tai savotiška patirtis

Naujoji LTOK prezidentė – šaulė D. Gudzinevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų