REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiems, kurie trokšta pamatyti senosios ir naujosios civilizacijos derinį, be abejonės, vertėtų apsilankyti Gvatemalos Respublikoje. Šalis garsėja turtinga ir savita kultūra, ispanų bei vietinių gyventojų majų kultūros mišinio palikimais. Unikali šalies istorija bei neapsakomas gamtos grožis pavertė regioną vienu įspūdingiausių ir populiariausių turistų kelionių maršrutu. Susipažinkite su 5 lankytinomis Gvatemalos vietomis.

REKLAMA
REKLAMA

Atitlano ežeras

Atitlano ežeras, šalia kurio stūkso trys didingi ugnikalniai, ne kartą apibūdintas kaip gražiausias pasaulio ežeras. Jo vandenyje atsispindi purpurinio atspalvio kalnai, mažos kolonijinio laikotarpio bažnytėlės ir vešli smaragdo žalumo augmenija. Ežeras įsikūręs netoliese Panachačėlio miesto, kuris jau tapo žinomas, kaip majų ir kitų senovės tautų centras. Tai labai gražus regionas su daugybe lankytinų vietų, galimybe pasimėgauti vandens pramogomis ar net pramokti ispanų kalbą.

REKLAMA

Atitlano ežeras (nuotr. environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)Atitlano ežeras (nuotr. environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)

Antigva

Antigva ganėtinai mažas ir jaukus miestukas, kuriame išlikę nemažai senosios kolonijinės architektūros pavyzdžių. Ši buvusi Ispanijos kolonija yra puiki vieta fotografuoti apsipirkti ir pasivaikščiojimams po istorinius paminklus. Nepraleiskite progos nusipirkti ir paragauti tradicinių Gvatemalos saldumynų bei pasigėrėti atsitiktiniais pasirodymais centriniame parke.

REKLAMA
REKLAMA

Antigva (nuotr. environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)Antigva (nuotr. environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)

Ramiojo vandenyno pakrantė

Galbūt Ramiojo vandenyno pakrantė ir negali pasigirti baltu paplūdimio smėliu ir ramiomis bangomis, ši vieta jau tapo vienu populiariausiu egzotinių kelionių maršrutu, siūlančiu patirti ir pamatyti laukinės gamtos grožį. Milžiniškos bangos, vulkaniniai paplūdimiai paliks neišdildomą įspūdį. Pramogų čia taip pat netrūksta pradedant vandens sportu ir baigiant romantiškomis vakarienėmis mėnesienoje.

Senuc Champey

Semuk Champey – tai gamtos paminklas Gvatemaloje, su eteriniais vandens baseinais ir nedideliais kriokliais, kurį supa drėgnieji atogrąžų miškai. Kahabono upė čia kerta 400 m ilgio klinčių ruožą sudarydama negilius pakopinius turkio spalvos ežerėlius. Po šio pakopų ruožo Kahabonas sudaro gilų urvą. Čia gyvena per 100 rūšių paukščių, daugiau nei 30 rūšių žinduolių, įvairių rūšių varliagyvių, roplių, žuvų ir kitų gyvūnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Senuc Champey (nuotr. environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)Senuc Champey (nuotr. environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)

Vulkanas Santa Maria

Kiekvienas turistas savo nuotykius Gvatemaloje turėtų užbaigti išvyka į kurį nors iš šalies ugnikalnių. Nors tokios viršukalnės kaip Ipala ir Pacaya yra geriau pritaikytos turistams kopti, vaizdas, atsiveriantis nuo Santa Marios vulkano, nepalyginamai gražesnis, nei nuo bet kurio kito. Po paskutinio jo išsiveržimo 1902 metais šalia Santa maria „gimė“ naujas gerokai mažesnis Santiaguito vulkanas, kuris nuo to laiko neleidžia apie save pamiršti nuolat spjaudydamas pelenus ar karštas dujas. Galimybė visa tai pamatyti iš viršaus ir suvilioja daugumą keliautojų kopti į Santa Maria.

Vulkanas Santa Maria (nuotr. environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)Vulkanas Santa Maria (nuotr. environmentalgraffiti.com) (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų