REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturis kartus teistas Pasvalio rajono gyventojas nelegaliai prekiaudamas technika gavo daugiau nei 1 mln. litų pajamų, nesumokėjo 130 tūkst. litų pajamų mokesčio bei apgaule gavo daugiau nei 4 tūkst. litų socialinę pašalpą.

REKLAMA
REKLAMA

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdybos tyrėjai nustatė, kad kelis kartus teistas R. M. įsigydavo, kaip įtariama, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse vogtą prabangiuose automobiliuose naudojamą vaizdo, garso ir navigacinę techniką bei automobilių detales, interneto parduotuvėje „Ebay“ jas parduodavo Kinijos, Taivano, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos įmonėms ir fiziniams asmenims. Dalis technikos buvo parduodama ir Lietuvoje. Nustatyta, kad pirkėjai už įsigytą techniką pinigus pervesdavo į įtariamojo ir jo sutuoktinės banko sąskaitas, o pardavėjas automobilių detales ir techniką persiųsdavo naudodamasis pašto paslaugas teikiančia bendrove ar siuntų tarnybomis.

REKLAMA

Apskaičiuota, kad neįregistravęs įmonės ir netvarkydamas buhalterinės apskaitos Pasvalio rajono gyventojas per kelerius metus iš šešėlinės prekybos automobilių technika ir detalėmis gavo daugiau nei 1 mln. litų pajamų ir nesumokėjo daugiau kaip 131 tūkst. litų pajamų mokesčio.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, FNTT tyrėjai atskleidė, kad 40-mečiui, gaudavusiam solidžias neoficialias pajamas, tuo pačiu metu buvo mokama socialinė pašalpa. Iš viso Pasvalio rajono gyventojui apgaule buvo sumokėta daugiau nei 4,3 tūkst. litų pašalpos.

Baigta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla parduota Panevėžio miesto apylinkės teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų