REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsuodami spalio 14-ąją nuspręsime, kam iš beveik 2000 kandidatų patikėsime Lietuvos valstybės vairą artimiausius ketverius metus. O kaip po rinkimų gyvensime mes patys ir kas laukia mūsų šalies?  Pažvelgti į kortas ir pasidalyti ateities įžvalgomis Balsas.lt paprašė žinomą tarologą Leopoldą Malinauską.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, ir kortos rodo, kad dabar Lietuva – nuskurdusi, praskolinta valstybė.

„Deja, neturime tokių resursų, kokių turi, pavyzdžiui Azerbaidžanas. Nors XX amžiuje tarpukaryje buvome sukaupę ne vieną toną aukso, dabar turime tik skolas“, – sakė jis.

REKLAMA

Prezidentė vėl bus moteris

Žvelgdamas į karalienės kortą, jis  sakė manąs, kad tai simbolizuoja mūsų valstybės prezidentę. Vadinasi daug kas priklausys nuo jos.

„Tautai patiko matyti savo lyderių postuose moteris. Gali būti, kad D. Grybauskaitė bus išrinkta dar vienai kadencijai, arba išrinksime prezidente kitą moterį“, – pridūrė tarologas.

Reikia naujo atgimimo

„Tautai reikalingas antras prisikėlimas, antras sąjūdis. Gal vėl užmigome, per daug priviso biurokratų. Gal reikia naujų roko festivalių? Bet nieko nepadarysi dirbtinai“, – imdamas kitą kortą sakė L. Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, gali būti, kad karta, kuriai po kelerių metų bus 25-eri, nuspręs imtis naujos iniciatyvos.

„Bet nežinome, ką daryti. Iš vienos sąjungos perėjome į kitą, bet čia vėl negerai. Tačiau negi į Marsą bėgsi“,  – kalbėjo L. Malinauskas.

Laikai bus neramūs, bet Lietuva nepražus

Tarologo teigimu, reikia griežtos aiškios strategijos, kaip mažai nacijai išlikti.

„Aš nematau, kad ta didelė skolų našta per kelerius metus apverstų mūsų laivelį“, – sakė L. Malinauskas. Tačiau jis neatmetė, kad gali kilti rimtas karinis konfliktas, į kurį bus įsipainiojusios  ir ES šalys, ir kuris „daug ką išspręstų toje užrūgusioje ekonomikos baloje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis nuramino, kad paaugliškas XXI amžius atneš Lietuvai nemažų išbandymų, tačiau „nacija nepražus, tik būsime kitokie po penkmečio“. Vis dėlto, anot L. Malinausko, „Lietuvos rožei laikas augintis spyglius“.

Žmonės gyvens geriau

„Turi būti galų gale kažkaip harmonizuotas gyvenimas. Tikėtina, kad atsiras ir kitas atlyginimas,  ir kitos pensijos, ir kitoks vartojimas, pramonė atsigaus. Mes turime būti įdomūs kitiems, perkami. Šeši yra harmonijos skaičius. Reikia harmonizuoti valstybės gyvenimą, kol nėra didelių geopolitinių skersvėjų“, – kortų simbolius aiškino L. Malinauskas.

REKLAMA

„Reikėtų labiau glaustis prie žemės. Sodybėlė, daržiukas, miškas šalia. Žmonės, kurie glausis arčiau žemės, turi geresnių šansų sėkmingi išgyventi ir neramųjį periodą. Arčiau gamtos. Taip visuomet ir būdavo. O miestai turėtų galvoti apie taupų išlikimą“, – apibendrino tai, kas laukia mūsų šalies per kelerius artimiausius metus po Seimo rinkimų tarologas L. Malinauskas.

Taip pat skaitykite ir žiūrėkite:

Tarologas L. Malinauskas: „darbiečiai“ turės penkis ministrus, konservatorių laukia sunkūs laikai (video)

Tarologas: per rinkimus V. Uspaskicho laukia skrydis, A. Kubiliui laikas grįžti į šeimą (video)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų