REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos gyventojų maitinimosi įpročiai nors ir nestipriai, bet keičiasi maždaug kas pusmetį. Remiantis „Omnicom Media Group“ trejus metus atliekamu vartotojų tyrimu, per pusmetį 1,2 proc. sumažėjo žmonių valgančių iš namų atsineštą maistą. Šių metų vasarą taip teigė 44,1 proc. respondentų, kai praėjusias metais taip atsakė 45,3 proc., o prieš du metus – 52 proc.

Lietuvos gyventojų maitinimosi įpročiai nors ir nestipriai, bet keičiasi maždaug kas pusmetį. Remiantis „Omnicom Media Group“ trejus metus atliekamu vartotojų tyrimu, per pusmetį 1,2 proc. sumažėjo žmonių valgančių iš namų atsineštą maistą. Šių metų vasarą taip teigė 44,1 proc. respondentų, kai praėjusias metais taip atsakė 45,3 proc., o prieš du metus – 52 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Remiantis trejų metų tendencijomis, 2010 m. pavasarį daugiausiai Lietuvos gyventojų (52 proc.) teigė darbe ar universitete valgantys iš namų atsineštą maistą. Tuo pačiu metu daugumai (48,6 proc.) kaina buvo svarbesnis prioritetas nei gaminio ekologiškos savybės ar kokybė. Vis dėlto, nors ir pamažu, tačiau kas pusmetį taip teigiančių pastoviai mažėja“, – sako Darius Gricius, komunikacijos planavimo agentūros „OMD“ vadovas.

REKLAMA

Tyrimo duomenimis, kas antras gyventojas (52 proc.) teigia, kad sau leidžia mažus pasilepinimus – tokius kaip šokoladas, traškučiai, užkandžiai, tačiau per pusmetį tokių žmonių sumažėjo 5 proc.

„Pastebėjome, kad vartotojai rinkdamiesi greitus užkandžius yra labiau išrankūs – skaito gaminio etiketes, nagrinėja maistines savybes, skaičiuoja kalorijas. Auga naujų, sveikų, greitų užkandžių poreikis. Be įprastų sumuštinių, sumuštinių “Submarinų„, apkepėlių ar kitų greitų užkandžių vartotojai vis dažniau renkasi paruoštas valgyti sriubas, kurias valgo per pietus biure ar automobilyje“, – pasakoja atvėsintus užkandžius gaminančios bendrovės „Mantinga“ generalinis direktorius Kęstutis Svitojus.

Šią vasarą „Mantinga“ pasiūlė naujovę Lietuvoje – galimybę užsisakyti paruoštus valgyti užkandžius į biurus. Pasak K. Svitojaus, šiuo metu tokia paslauga dažniausiai naudojasi didelės tarptautinės įmonės, kurios, taupydamos savo darbuotojų laiką, suteikia galimybę darbuotojams greitai pasišildyti sriubą, sumuštinius ar kitus užkandžius darbo vietoje. Kol kas ši paslauga veikia tik Vilniuje, tačiau įmonė planuoja tokią galimybę pasiūlyti ir kitiems miestams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų