REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak policijos, apie 10 val. Alytaus pareigūnai gavo pranešimą, kad Alytuje, Dariaus ir Girėno gatvėje asmuo papirkinėja rinkėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai sulaikė du vyriškius – 61 metų  E. J ir 39 metų R. G., kuriam nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Jie papirkinėjo rinkėjus siūlydami užmokestį už balsą, gėrimų ir užkandžių.

REKLAMA

Pradėtas ikiteisminis tyrimas .

Trečiadienį jau pradėti du ikiteisminiai tyrimai Šilutėje. Policija taip pat gavo daugiau nei 20 įvairių su rinkimais susijusių pranešimų iš kitų Lietuvos miestų, visi pranešimai atidžiai tikrinami, kai kurie jų nepasitvirtino.

Pareigūnai įspėja, kad nustačius atvejus, kuomet bus bandoma papirkti rinkėjus, šių asmenų atžvilgiu bus vykdomi atitinkami policijos veiksmai.  Baudžiamajame  kodekse  numatyta, kad trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki trejų metų.

Atsakomybės neišvengs ir tie, kurie sutinka perleisti savo balsą už pinigus ar kitokį atlygį. Rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 1000 iki 2000 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų