REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos mobiliųjų telefonų vartotojai nelinkę mokėti už mobiliąsias programėles – 9-ios iš 10 parsisiunčiamų programėlių yra nemokamos, rodo „Nokia Lietuva“ užsakymu atliktas vartotojų įpročių tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas atskleidė, kad beveik penktadalis programėles besisiunčiančių išmaniųjų telefonų vartotojų per mėnesį jų atsisiuntė 21 ar daugiau. Dar penktadalis – 11-20 programėlių. 25 proc. vartotojų atsisiuntė 6-10 programėlių, o didžioji dalis 39 proc. – 1-5 programėles. Panašiomis proporcijomis vartotojai ne tik siunčiasi, bet ir naudoja programėles – nors apie 40 proc. vartotojų paprastai naudoja 1-5 programėles, beveik penktadalis – 21 ir daugiau programėlių.

REKLAMA

Apklausos duomenys rodo, kad daugiausia išmaniųjų telefonų vartotojų naudoja fotografijos, muzikos, orų, programėles, žaidimus, socialinių tinklų programėles, navigacijos/žemėlapių ir paieškos sistemas, taip pat pramogines ir naujienų programėles.

Mobiliųjų programėlių naudojimas priklauso ne tik nuo turimo telefono, bet ir nuo vartotojo amžiaus. Aktyviausiai mobiliąsias programėles naudoja 16-24 metų amžiaus vartotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas atskleidė, kad išmaniųjų telefonų vartotojai bent 7 kartus aktyviau naudoja mobiliąsias programėles nei įprastų mobiliųjų telefonų savininkai, į tokius telefonus taip pat galima atsisiųsti programėlių. Per pastarąjį mėnesį, 42 proc. išmaniųjų telefonų savininkų naudojo mobiliąsias programėles. Palyginimui, per tą patį laiką jomis naudojosi vos 6 proc. įprastų mobiliųjų telefonų vartotojų.

„Nokia“ užsakymu Lietuvos vartotojų tyrimą atliko bendrovė „Nielsen“ š.m. gegužės mėnesį, apklaususi 1510 15-64 m. amžiaus gyventojų, sakoma „Nokia Lietuva“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų