REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bene svarbiausias įvykis šiuo metu LietuvojeSeimo rinkimai. Kas prieš darbus, kas po jųvieni piliečiai skuba išreikšti savo nuomonę, o kiti pasyviai stebi balsuojančiuosius ir į politiką visiškai nesigilina.

Bene svarbiausias įvykis šiuo metu LietuvojeSeimo rinkimai. Kas prieš darbus, kas po jųvieni piliečiai skuba išreikšti savo nuomonę, o kiti pasyviai stebi balsuojančiuosius ir į politiką visiškai nesigilina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ten bebūtų, kiekvienas turi teisę rinktis – išreikšti savo nuomonę ar pasyviai priimti tai, ką išrinks kiti. O ką apie politinę situaciją Lietuvoje mano pramogų pasaulio atstovai? Ar jie – aktyvūs balsuotojai, ar pasyvūs stebėtojai? Klausiame jų pačių.

REKLAMA

K. Nemycko: aš ir politikanesuderinama

Dainininkė, šokių projekto „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ favoritė Katažina Nemycko prisipažino, kad dar neapsisprendė, ar eis balsuoti, o jei ir eis, už ką atiduotų savo balsą, atlikėja pasisakyti nepanoro.

Katažina Nemycko ir Dainius Dimša (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Katažina Nemycko ir Dainius Dimša (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

„Dar neapsisprendžiau, ar balsuosiu, bet tikriausiai, kad teks, o už ką balsuočiau – nesinorėtų afišuoti. Ir nors laiko liko visai nebe daug, bet rimtai šiuo klausimu dar kaip ir negalvojau, nes galva visai kitais dalykais prikimšta. Kol kas aš apmąstymuose (juokiasi).“

REKLAMA
REKLAMA

Katažina prisipažino, kad politika aktyviai tikrai nesidomi: „Visą šį procesą stebiu iš šalies, labai nesigilinu. Gal tai ir nėra gerai, bet aš ir politika – kažkas nesuderinamo, todėl ir nesikišu ten, kur man nereikia“, – trumpai reziumavo ji.

Svaras: mes dažnai einame paskui bandą

Grupės „G&G Sindikas“ lyderis ir visuomenės veikėjas Gabrielius Liaudanskas-Svaras pasirodė esantis tikrai aktyvus pilietis ir teigė, kad balsuoti privalo kiekvienas, nes išreikšti savo nuomonę, kad ir kokia ji bebūtų, bet kokiu atveju yra geriau, negu pasyviai stebėti ir tylėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gabrielius Liaudanskas–Svaras (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Gabrielius Liaudanskas-Svaras (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

„Labai daug žmonių Lietuvoje bando rūpintis valstybe ir mažesnė dalis bando rūpintis žmonėmis. Aš gal nepavadinčiau savo veiklos rūpinimusi, bet man visuomet buvo svarbiausia žmogus, jo nuomonė ir tai, kad visa ta veikla, kurią aš veikiu gyvenime, yra skirta tam, kad žmonės pradėtų galvoti.

Lietuvoje turime bėdą, kad mes negalvojame, labai dažnai einame paskui bandą, darome taip, kaip pasakė kaimynas, arba, kaip pasakė reklama televizijoje. Aš tikiuosi, kad šiais metais labai daug žmonių nueis į rinkimus ir išreikš savo nuomonę. Nuomonė gali būti bet kokia: ir atiduotas balsas, ir galbūt net sunaikintas rinkimų biuletenis. Svarbiausia – nelikti namuose, pasakyti, ką tu iš tikro manai“, – entuziastingai kalbėjo Svaras.

REKLAMA

K. Ivanova: esu eilinė stebėtoja, bet eisiu balsuoti

Merginų grupės „ŠarkA“ dainininkė Kristina Ivanova tvirtino, kad nors ir nėra itin politika besidomintis žmogus, tačiau karts nuo karto pasižiūri politinių laidų, ir, nors nesijaučia labai daug išmananti šioje srityje, savo nuomonę rinkimuose išreikš.

Kristina Ivanova (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Kristina Ivanova (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

„Atliksiu savo pilietinę pareigą. Nepraleisdavau per televiziją rodomų politinių debatų, bet plačiau pakomentuoti susiklosčiusią politinę situaciją Lietuvoje man trūktų kompetencijos. Kaip ir dauguma Lietuvos piliečių esu paprasta, eilinė stebėtoja“,  – trumpai situaciją apibūdino Kristina.

REKLAMA

M. Stonkus: jei tu nebalsavai, kokią teisę turi kritikuoti?

Aktorius Mantas Stonkus, šiuo metu su žmona Indre ne tik auginantis vaikelį, bet ir dalyvaujantis daug jėgų reikalaujančiame projekte „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ jau apsisprendė, už ką balsuos.

M. Stonkus su žmona (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)M. Stonkus su žmona (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Paprašius aktoriaus išsakyti savo nuomonę apie susiklosčiusią politinę padėtį Lietuvoje, jis teigė „nenorintis nusišnekėti“: „Labai nemėgstu, kai kiti nusišneka ir man gana sudėtinga šia tema dėstyti savo mintis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Stonkus teigė, kad su savo žmona jau apsisprendė už ką balsuos: „Visa mano šeima balsuos daugmaž už tą patį. Manau, kad šis pasirinkimas bus geriausias Lietuvai.“

„Balsuoti einu nuo pilnametystės, visą laiką atlieku pilietinę pareigą. Manau, kad kiekvienam piliečiui yra privaloma išsakyti savo nuomonę. Kad ir kaip skambėtų banaliai, jei tu nebalsavai, kokią teisę turi kritikuoti?“ – įsitikinęs aktorius.

I. Kazlauskaitė balsavo už savo mamą

„Savo pilietinę pareigą atlikau vakar, atstovėjau ilgiausioje išankstinio balsavimo eilėje. Sekmadienį šoksiu tiesioginiame eteryje, todėl negalėsiu vykti į Kauną balsuoti“, – pasakojo Ingrida Kazlauskaitė, šiuo metu dalyvaujanti šokių projekte „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“.

REKLAMA

Ingrida Kazlauskaitė (nuotr. Fotodiena.lt/Ieva Budzeikaitė)Ingrida Kazlauskaitė (nuotr. Fotodiena.lt/Ieva Budzeikaitė)

I. Kazlauskaitė atskleidė, kad balsavo už savo mamą, dainininkę Livetą Kazlauskienę. „O kaip kitaip aš galėčiau balsuoti? Visa širdimi, visa siela linkiu, kad jai pasisektų eiti savo keliu, kuriuo eidama ji nori padėti žmonėms.“

Mergina mano, kad jos mama puikiai jausis politikos pasaulyje, mat jau prieš tai dirbo Kauno tarybos nare: „Ji puikiai susitvarkė su savo darbu, buvo labai pavyzdinga, atsakinga. Net pykdavau, kuomet žmonės net šeštadienį, sekmadienį leisdavo sau nuo pats ankstyvo ryto minti mūsų durų slenkstį su prašymais padėti. Žmonės į ją kreipdavosi kaip į seimo narę, net nežinodami, kad ji tarybos narė.“

„Geras politikas turi būti žmogiškas, o ne akmenine širdimi, lediniu veidu ir kalbėti apie aukštas materijas. Seime jie yra susirinkę tam, kad padėtų paprastiems Lietuvos gyventojams. Žinoma, jis turi būti išsilavinęs, inteligentiškas, protingas, logiškai mąstantis, mandagus“,  – dėstė mergina apie tai, koks turėtų būti geras politikas Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų