REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausiasis Teismas patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros kasacinį skundą – be bilieto autobusu važiavusio panevėžiečio byla vėl grįžta į Panevėžį ir apeliacine tvarka iš naujo bus nagrinėjama apygardos teisme.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš penkerius metus autobusu be bilieto važiavęs panevėžietis į namus grįžo sunkiai sužalotas, tačiau dviejų instancijų teismai prokurorų pateiktų kaltinimų kontrolierių apsaugos darbuotojams nepatvirtino.

REKLAMA

Prokurorų argumentai įtikino Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegiją, kad Panevėžio apygardos teismui kaip apeliacinei instancijai priimti teisingą sprendimą sukliudė tai, jog nebuvo tinkamai išnagrinėti visi byloje pateikti įrodymai ir aplinkybės.

Nebuvo atsižvelgta, kad nukentėjusysis tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek bylą nagrinėjant apeliacinės instancijos teisme kategoriškai tvirtino, jog kaltinamieji A. P. ir V. L. prieš jį vartojo fizinį smurtą. Į ligoninę iš policijos komisariato pristatytą nukentėjusįjį apžiūrėjusi gydytoja jo ligos istorijoje nurodė, jog jis buvo sumuštas, suspardytas į galvą, krūtinę, po to nebejudino kojų, kaktos kairėje pusėje, pakaušyje, krūtinės ląstoje aptiktos daugybinės sumušimo žymės. Ne kartą apklausta kaip liudytoja gydytoja patvirtino, kad ligoninėje matė išorinius kūno sužalojimus.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikalstamų veikų padarymu buvo kaltinami du autobusų kontrolierių apsaugos darbuotojai – V. L. ir A. P.

Bylos duomenimis, 2007 lapkričio 12-ąją Panevėžio autobusų parko kontrolieriai, tikrindami vieną miesto maršrutinį autobusą, rado be bilieto važiavusį A. L. Bendrovės „Dorsimus“ mikroautobuse, stovėjusiame autobuso stotelėje, V. L. ir A. P. sunkiai sužalojo kontrolierių sulaikytą be bilieto važiavusį panevėžietį.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs prokuroras teigė, kad dėl autobusų parko kontrolierių apsaugos darbuotojų smurto nukentėjęs žmogus visam gyvenimui tapo invalidu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų