REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos kompiuterių gamybos kompanija „Lenovo“ aplenkė JAV milžinę „Hewlett Packard“ (HP) ir tapo didžiausia pasaulyje kompiuterių gamybos kompanija.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią išvadą tyrimų firma „Gartner“ priėjo pagal negalutinius trečiojo ketvirčio pardavimų duomenis.

REKLAMA

Remiantis „Gartner“ informacija, „Lenovo“ pardavimai, palyginus su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo 10 proc., iki 13,67 mln. vienetų, todėl kompanijos rinkos dalis sudarė 15,7 procento. HP pardavimai sumažėjo 16 proc., iki 13,55 mln. vienetų, o rinkos dalis siekė 15,5 proc.

HP didžiausios pasaulyje kompiuterių gamybos kompanijos titulu džiaugėsi nuo 2006 metų.

Kartu su Taivano kompanija „Asus“ „Lenovo“ buvo vienintelė iš penkių didžiausių kompiuterių gamintojų, kurių pardavimai per trečiąjį ketvirtį padidėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Trečia pagal didį gamintoja yra „Dell“, kuri per trečiąjį ketvirtį pardavė 9,2 mln. kompiuterių, po jos eina „Acer“ (8,6 mln. vnt.) ir „Asus“ (6,4 mln. vnt.).

Bendri pardavimai, palyginus su trečiu praėjusių metų ketvirčiu, smuko 8,3 proc. Labiausiai pardavimai sumažėjo JAV – 13,8 procento. Europoje ir Artimuosiuose Rytuose pardavimai smuko 8,7 proc., Azijos ir Ramiojo vandenyno regione – 5,6 proc., Lotynų Amerikoje – 6,2 proc., o Japonijoje – 5,4 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų