REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant rinkimams kiekvienas iš mūsų svarstome, už ką gi atiduosime savo balsą. O kaip spalio 14-ąją seksis Lietuvos politikams? Jų perspektyvas pelnyti rinkėjų palankumą bando įžvelgti tarologas Leopoldas Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA

I. Degutienei atiteks „vyriškas“ postas, A. Kubiliui laikas grįžti į šeimą

Anot tarologo, vienai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) lyderių kritęs burtas palankus, tačiau iškrito „vyriška korta“.

REKLAMA

„Korta palanki, bet donkichotiška. Gana stipri korta – dinamiška, bet vyriška. Ar tik nebus taip, kad jai teks „vyriškas“ postas? Gal krašto apsauga, gal kas nors, susijusio su inžinerija, bet tam tikrą postą ji po rinkimų turėtų turėti“, – žvelgdamas į kortas prognozavo L. Malinauskas.

Paklaustas, kaip po rinkimų susiklostys kito TS-LKD lyderio Andriaus Kubiliaus politinė karjera, jis pabrėžė, kad jam reikės daugiau dėmesio skirti šeimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip krenta korta šiam žmogui, kurio pavardė nenueina nuo žmonių lūpų? Nepavydėtina jo rolė, bet juk niekas nevertė, jis pats pasirinko ir atėjo į šį spektaklį. 6 taurės. Manyčiau, šiam žmogui reikėtų grįžti į šeimą. Trauktis iš politikos ir grįžti į šeimą? Taip, nuvainikuotas imperatorius.  Gal nėra blogai grįžti į šeimą – kaip Odisėjas. Grįžo namo, jo ten laukė Penelopė. Tai kur geriau – Trojos kare ar namo grįžus, pas žmoną?  Krenta karalius. Gal kortos kalba apie tai, ko jis ir pats nežino? Šitam Odisėjui jau laikas grįžti namo pas Penelopę.  Manyčiau, jis pateks į Seimą, pabus metus kitus ar dar trumpiau, o paskui atsistatydins. Trenks durimis ir išeis arba susiklostys tokios aplinkybės, dėl kurių jis turėtų grįžti į šeimą. Kad jis šį kartą atsėdėtų visą kadenciją iki pabaigos – aš nematau“, – net tris kartus išmetęs kortas dabartinio premjero A. Kubiliaus ateitį prognozavo L. Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičius turėtų kurti darbo vietas ir statyti namus

Kalbėdamas apie Socialdemokratų partijos lyderį Algirdą Butkevičių, tarologas sakė:

„Krenta šėtonas. Materialistas. Žemiški, realūs, materialūs dalykai. Jo labai gera korta, bet reikėtų daryti ką nors žemiško. Darbo vietų kūrimas, naujų namų, butų  statymas, pramonės veiklos aktyvinimas – viskas, kas susiję su realiais praktiniais dalykais. Jeigu jis kuruotų šias sritis, galėtų tikėtis gana didelio supratimo ir prielankumo.“

„Jokių oro pilių – realūs praktiški, žemiški dalykai. Tokią misiją jam galima deleguoti Seime“, – pridūrė L. Malinauskas.

REKLAMA

V. Mazuronis netiki, kad Lietuvoje galima ką nors pakeisti?

Apie vieną partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderių  Valentiną Mazuronį tarologas L. Malinauskas sakė, kad tai – gana ryški asmenybė politikoje. Tačiau su juo susijęs kažkoks nusivylimas.

„Apverstas šventikas. Nemanau, kad tai religijos tema. Tai tikėjimo į jį tema.  Kuo jis nuvylė, kad žmonės nebetiki? Reikėtų pagalvoti apie savo įvaizdį, gal susikurti naują legendą, naują „šventąjį raštą“ pasirašyti ir parodyti tautai“, – svarstė L. Malinauskas.

REKLAMA

Paklaustas, gal problema ta, kad jis nėra partijos lyderis, o tik antrasis asmuo, ir kaip jam seksis rinkimuose, tarologas sakė:

„Manyčiau, kad Seime mes jį matysime. Gal tik vidinės, jo kolizijos, gal žmogus nebetiki tuo, ką daro ir ką kalba? Gal nusivylė politika arba dingsta tikėjimas, kad čia kažką dar galima daryti, kad kažką Lietuvoje dar galima pakeisti. Nuovargis gali būti“, – svarstė L. Malinauskas.

Šie rinkimai – V.Uspaskicho  triumfo žygis

Paklaustas, kaip šiemetiniuose rinkimuose į Seimą seksis Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui, tarologas atkreipė dėmesį, kad jau rinkimų agitacijos metu jis ėmėsi lyderio vaidmens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viktoras. Imperatoriaus korta. Gerai, kad būtų imperatorius Petras, o ne Nikolajus II-asis. Tikėsimės, kad bus imperatorius Petras.  Triumfo žygį V. Uspaskichui rodo kortos. Galima prognozuoti, kad jis užims aukštą postą Seime. Viktoras taiko į pačias aukščiausias valstybės pozicijas, ir jo ketinimai yra rimti. Ir jeigu ne dabar, tai kada?  Manau, kad jis mes visas pajėgas – ir finansines, ir ideologines, kad pasiektų pačius aukščiausius postus valstybėje“, – aiškino kortų simbolius L. Malinauskas.

Atkreipęs dėmesį, kad šio politiko „svyravimo amplitudė“ yra itin didelė, tarologas tęsė:

REKLAMA

„Nuo europarlamentaro iki teisiamojo – svyravimo amplitudė didžiulė. Ši politinė kampanija jį gali vėl mestelėti labai aukštai, tačiau jis moka nusiristi į pačią apačią. Labai aštri jo sinusoidė. Kažkaip jį mėto stipriai. Bet galime nustebti, kokią poziciją V. Uspaskichas užims po šių rinkimų. Ši banga jį išmes į pačias aukščiausias pozicijas“, – žvelgdamas į kortas kalbėjo L. Malinauskas.

N. Venckienė bus Seimo vienišė

Mesdamas kortas vienai naujųjų partijų lyderių moterų, Neringai Venckienei, tarologas L. Malinauskas atkreipė dėmesį, kad iškrito atsiskyrėlio korta.

REKLAMA

„Atsiskyrėlis, vienišius. Didysis arkanas. Bet kažkokia izoliacija. Nei ji kairioji, nei ji dešinioji, nei ji centre. Garliava – dar ne visa Lietuva. Pati sau viena. Vienas aš Seime ir darau ką noriu – kažkas panašaus“, – aiškino kortos simbolius tarologas. Jis pridūrė, kad tai ir „neturėjimas nei patirties, nei išminties“.

„Situacija, kurioje esu, man nauja, gal nepataikau „į temą“, disponuoju“, – būsimą „Drąsos kelio“ lyderės savijautą patekus į Seimą bandė apibūdinti L. Malinauskas.

Anot jo, N. Venckienė – nei orkestro dirigentas, nei solistas. „Tame chore jos balsas nesiderina. Ji izoliuota nuo visų“, – apibendrino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Brazauskienė užsimanė naujo žaislo

Kalbėdamas apie kitą moterį, taip pat žengiančią į politiką pirmuosius žingsnius, Kristiną Brazauskienę,  tarologas L. Malinauskas sakė:

„Jeigu žmonės eina į politiką, tai bent jau politologijos kursą, kelis šimtus valandų, bent šimtą valandų jie turėtų būtų paklausę.  Juk negali žmogus išvažiuoti į gatvę, visai nesimokęs vairuoti. Taip ir čia – eina į politiką visai nežinodami,  kas yra politika.“

Tarologo teigimu, kortos rodo, kad ši moteris paprasčiausiai įsigeidė patekti tarp tautos išrinktųjų – tai esąs jos ambicijų patenkinimas.

REKLAMA

„Ponia Kristina sau perka naują brangų žaislą. Jai nereikia tos politikos. „Nereikia, bet nusipirksiu. Visi gali būti  politikais, tai kodėl aš negaliu būti politike? Ir nesvarbu, kiek pinigų aš išleisiu, bet aš tą daiktą nusipirksiu“, – žvelgdamas į kortas K. Brazauskienės siekį tapti politike apibūdino tarologas.

„Jeigu visi mano kaimynai turi tokius automobilius, tai ir aš nenoriu būti prastesnė. Aš irgi nusipirksiu tokią mašiną“, – kortų simboliais perteikiamus K. Brazauskienės siekius aiškino L. Malinauskas ir pridūrė: „Iš tikrųjų ji išleidžia tam žaidimui labai daug pinigų, gal net per daug.“

REKLAMA

Paklaustas, ar po rinkimų matysime K. Brazauskienę Seime, tarologas atsakė, kad kortos to nerodo.

„ Nemanau. Jai krenta 5 apversti skeptrai. Aš manyčiau, kad Kristina, išleidusi kalną pinigų ir turėjusi dideles ambicijas nusipirkti sau vietą, nusipirkti daiktą, kuris vadinasi „Seimas“, deja, paprasčiausiai neįpirks šio savo įgeidžio“, – Balsas.lt sakė L. Malinauskas.

Aukščiausiai kils I. Degutienė ir V. Uspaskichas

Paklaustas, kuris iš aptartų politikų po šių Seimo rinkimų pakils aukščiausiai, tarologas sakė:

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad V. Uspaskichas iššoks labai aukštai. I. Degutienė gal gaus sau nebūdingą vaidmenį, bet irgi užims gana aukštas pozicijas. Visi kiti liks tokie pilki alaviniai politikos kareivėliai. O šie du žmonės įdomiai sublizgės šiuose rinkimuose.“

Ar kortos politikams sakė tiesą, sužinosime jau po kelių dienų. O kitą kartą tarologas L. Malinauskas pažvelgs, kaip Lietuva ir mes visi gyvensime po rinkimų – kelerius artimiausius metus.

Taip pat žiūrėkite:

Tarologas L. Malinauskas: „darbiečiai“ turės penkis ministrus, konservatorių laukia sunkūs laikai

 


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų