REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po oficialaus etaloninių planšetinių kompiuterių „Microsoft Surface“ anonso, kuris įvyko dar birželio mėnesį, tikimasi sulaukti dar vienos šių planšetinių kompiuterių premjeros, tik jau spalio 25 d. Niujorke įvyksiančiame renginyje, dedikuotame „Windows 8“ pasirodymui.

REKLAMA
REKLAMA

Jau kitą dieną, t. y. spalio 26-ąją, planšetinis kompiuteris „Surface“ su operacine sistema „Windows RT“ pateks į mažmeninę prekybą ir firminėse „Microsoft“ prekybos vietose. O versija su x86 suderinamais procesoriais bei operacine sistema „Windows 8 Pro“ pasirodys kiek vėliau.

REKLAMA

Tiesa, iki minėto renginio šių produktų, kuriais „Microsoft“ nori stimuliuoti „Windows 8“ planšetinių kompiuterių rinką, kaina oficialiai vargu ar bus paskelbta. Antra vertus, neseniai pasirodžiusi informacija iš kitų šaltinių leidžia manyti, jog aiškėja bent jau „Surface“ varianto su ARM platforma kaina.

Kompanija „Dummies“, kuri leidžia visiems žinomą knygų seriją „Žaliems“, jau rengia konkursą, kurio nugalėtojai gaus planšetinį kompiuterį „Microsoft Surface“. Sprendžiant iš konkursui skirto tinklalapio, orientacinė „Microsoft“ planšetinio kompiuterio kaina yra 350 dolerių (~945 Lt). Aišku, reikia pabrėžti, jog į šio apdovanojimo kainą įeina ne tik planšetinis kompiuteris, tačiau ir dvi knygos „Windows 8 žaliems“ ir „Surface žaliems“.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau, dar rugsėjo mėnesį, „Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris nurodė, jog mažmeninė planšetinių kompiuterių kaina bus nuo 300 iki 700–800 JAV dolerių, kartu pridūręs, jog tokia kaina leis konkuruoti su kultiniu „iPad“.

Ką gi, reikia manyti, jog 300–350 dolerių kaina leis „Microsoft“ realizuoti užsibrėžtus planus iki šių metų pabaigos parduoti 3 mln. „Surface“ vienetų. Beje, sprendžiant iš gandų, kompanijos „Apple“ nuotaikos yra žymiai ambicingesnės, kadangi ji vien tik 2012 m. IV ketvirčiui užsakė net 10 mln. planšetinių kompiuterių „iPad mini“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų