REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietos savivaldos dienos proga  Vilniaus rotušėje pagerbti Vilniaus savivaldai nusipelnę žmonės. Atminimo ženklelius ir apdovanojimą prie jų  liudijančius diplomus nusipelniusiems vilniečiams įteikė Vilniaus mero pavaduotojas Jaroslav Kaminski.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien Vilniaus širdyje, Rotušėje,  pagerbsime labiausiai nusipelniusius Vilniaus savivaldai. Norėtųsi, kad savivalda stiprėtų, ir kiekvienas vilnietis tai jaustų ir būtų savo miesto šeimininkas.  Norėtųsi, kad kiekvienas suvoktų, kiek galių ir jėgų mums suteikia galimybė būti laisvais. Tačiau negalime pamiršti atsakomybės, kurią turime prisiimti. Norėtųsi, kad išmoktume matyti kiek plačiau, nei esame įpratę tais laikais, kai viskas buvo nuspręsta už mus. Ir tik tuomet, kai mes gebėsime būti aktyvūs savo miesto šeimininkai, kai mūsų galvose kasdien atsiras bent viena pozityvi idėja miestui, o mūsų rankomis bus nudirbtas geras darbas, tuomet mūsų miestui nebus lygių. Dar kartą noriu visų miesto vadovų ir vilniečių vardu padėkoti žmonėms, kurie daugiau nei dešimtmetį,  negailėdami nei laiko, nei jėgų dirba miesto labui. Dar kartą dėkoju tiems, kurie myli žmones ir miestą, todėl miestas ir žmonės myli juos“, – sakė J. Kaminski.

REKLAMA

Iš pateiktų kandidatų specialiais šiai progai pagamintais atminimo ženklais „Už nuopelnus Vilniaus savivaldai“ ir diplomais bei bilietais į teatrą  apdovanota 18 vilniečių: bibliotekų, ugdymo, sveikatos priežiūros, socialinės globos įstaigų vadovai, Savivaldybės administracijos padalinių, Savivaldybės įmonių, viešųjų įstaigų darbuotojai, miesto priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai, buvę ilgamečiai Savivaldybės darbuotojai ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Atminimo ženklas kartu su vardiniu diplomu kartą metuose – spalio 10 dieną – teikiamas už nuopelnus miesto plėtros, verslo, ūkio, sveikatos apsaugos, socialinės rūpybos, kultūros ir meno, švietimo, kūno kultūros ir sporto, tautinių bendrijų, bendruomenės telkimo, turizmo, laisvalaikio ir pramogų, mokslo, teisėsaugos, priešgaisrinės apsaugos, paramos, labdaros, aplinkos apsaugos, paslaugų, tarptautinio bendradarbiavimo bei savivaldos politikos ir administravimo srityse.

Kandidatus apdovanojimams gali teikti Vilniaus miesto savivaldybės institucijų, įstaigų, įmonių, organizacijų, Savivaldybės departamentų vadovai, taip pat bendruomenės, pavieniai gyventojai. Asmenys apdovanojami už puikius darbo rezultatus, darbo ir asmeninių jubiliejų progomis arba už ypatingos svarbos vienkartinius nuopelnus Vilniaus miestui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų