REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje antradienį Kūno kultūros ir sporto departamente susirinkę Lietuvos olimpinių rinktinių treneriai tvirtino, kad Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento rinkimuose palaikytų šaulės Dainos Gudzinevičiūtės kandidatūrą. Argumentai patys įvairiausi – nuo „graži moteris“ iki „puiki organizatorė“.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 12 dieną, penktadienį, sportininko karjerą baigęs 40 metų disko metikas Virgilijus Alekna ir 46 metų šaulė Daina Gudzinevičiūtė rinkimuose susigrums dėl LTOK vadovo kėdės. Olimpinių rinktinių treneriai parengė kreipimąsi į LTOK Generalinės Asamblėjos narius, kuriame siūlo atiduoti savo balsą D. Gudzinevičiūtei, o V. Alekną kviečia dar įgyti daugiau vadybos ir organizacinio darbo patirties.

REKLAMA

„Įsiklausyti į trenerių balsą būtina. Be jų nebūtų ir gerų sportininkų rezultatų. Visi atsiliepimai, kad D. Gudzinevičiūtės komandoje – nomenklatūrininkai, – įžeidimas. Kaip galima primesti Sąjudžio iniciatyvinės grupės nariui Arvydui Juozaičiui, kuris siūlomas į LTOK viceprezidento postą, tokį dalyką? Tai įvardyčiau kaip nešvarią viešųjų ryšių akciją“, – tikino Lietuvos trenerių profesinės sąjungos pirmininkas Kastytis Pavilonis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtino, kad kitų trenerių nuomonė gali būti ir kitokia. „Visi jie buvo kviesti ir galėjo čia pasisakyti“, – teigė K. Pavilonis. Iš maždaug 30 olimpinių rinktinių trenerių kreipimąsi pasirašė daugiau nei trečdalis.

Argumentų būta pačių įvairiausių – nuo graži moteris, paveiksianti Tarptautinio olimpinio komiteto vyrus iki giliai žvelgiančios, didelę vadybos ir organizacinę patirtį turinčios sportininkės. Balsas.lt trumpai pateikia susitikime su žiniasklaida dalyvavusių trenerių nuomones.

Linas Eidukevičius (buriavimas, Gintarės Scheidt treneris):

„Nesu politikas, bet mums mažoms federacijoms priimtinesnė LTOK vadovo poste būtų D. Gudzinevičiūtė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vladimiras Bajevas (Lietuvos bokso rinktinės vyr. treneris):

„Daug purvo atsirado ne tik čia, bet ir Londono olimpinėse žaidynėse. Rinkimuose remiu Dainą. Kartu buvome trijose olimpiadose, dažnai susitinkame KKSD ir LOSC būstinėse. Paprasta, atvira ir man prie dūšios. Nieko nesakau bloga apie kitą kandidatą. Daina daug mums padėjo, ypač patarimais. Su Virgilijumi neturėjau galimybių bendrauti.“

V. Bajevas ir E. Petrauskas (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)V. Bajevas ir E. Petrauskas (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)

Algirdas Kazimieras Arelis (irklavimas, Donatos Vištartaitės treneris):

„Olimpinio komiteto atstovus matome tik olimpiniais metais. Netikime, kad gali būti kas geriau ar blogiau. Be pertraukų treneriu dirbu jau 50 metų. Jei reikėtų konkrečiai pasakyti, už ką balsuoti, nedrįsčiau pasakyti. Nei to pažįstu, nei to. Ir bendrauti neteko. Sunku pasakyti – man atrodo, kad visiškai tas pats, ar šį postą užims V. Alekna, ar D. Gudzinevičiūtė.“

REKLAMA

Bronius Vyšniauskas (sunkioji atletika, R. Vyšniausko ir A. Didžbalio treneris):

„Gerbiu Virgilijų kaip sportininką ir kaip žmogų. Su Daina buvau net negražiai susipykęs, pamačiau, kokį tvirtą ji turi charakterį. Ši moteris verta LTOK prezidento posto. Ji turi savo nuomonę. Manyčiau, kad Virgilijui reikėtų daugiau vadybinio darbo patirties. Vienareikšmiškai palaikome Dainą.“

Egidijus Gustas (baidarių ir kanojų irklavimo treneris):

„Abu pretendentai į LTOK prezidento postą verti užimti šią vietą, bet D. Gudžinevičiūtė turi du privalumus. Pirmiausiai ji turi darbo olimpiniame komitete patirtį,o kitas didelis privalumas – graži moteris. Bendraujant su Tarptautiniu olimpiniu komitetu, kur vien tik vyrai, didelis privalumas. Graži moteris gali daugiau nuveikti nei labai protingas vyras. Netgi mūsų šalį valdo moterys.“

REKLAMA

Treneris Egidijus Gustas (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)Treneris Egidijus Gustas (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)

Jurijus Moskvičiovas (šiuolaikinės penkiakovės rinktinės vyr. treneris):

„Pretenduoja du sportininkai, du olimpiniai čempionai. Kažkodėl neatsirado gero sporto funkcionieriaus. Tokiu gimstama, kaip ir geru sportininku. Jei kalbėsime apie santykius su LTOK vadovybe, niekada neturėjome jokių ginčų ar nesutarimų. Daina graži moteris, bet Virgis – gražus vyras. Vienoje pusėje stovi sporto profesionalai, daug pavalgę tos duonos, o kitoje – sportininkai. Pastariesiems reikėtų daugiau patirties įgyti. Daug bendravau ir su vienu, ir su kitu. Daina man yra padėjusi įveikti ne vieną problemą, rinkimuose palaikyčiau jos kandidatūrą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jurijus Moskvičiovas (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)Jurijus Moskvičiovas (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)

Valerijus Konovalovas (dviračių sporto treneris):

„Man buvo nuostabu, kai praėjusiais metais D. Gudzinevičiūtė atvažiavo mūsų sporto klubo Panevėžyje. Žmogus domisi, nuo ko prasideda sportininko auginimas, visko klausinėjo trenerių nuo pradurtų dviračių padangų iki traumų. Buvo labai malonu. V. Alekną taip pat gerai pažįstu, daug teko kelionėse susitikti. Gerbiu jį, bet savo balsą atiduočiau D. Gudzinevičiūtei. Ji mato giliau ir gali atlikti gerą organizacinį darbą.“

REKLAMA

Albertas Rimša (BMX dviračiai, Vilmos Rimšaitės treneris):

„D. Gudzinevičiūtė bendrauja daug su mumis, duoda daug patarimų, kaip renovuoti BMX dviračių trasą, kuri Šiauliuose jau senstelėjusi. Jei toliau su ja bendradarbiausime, turėsime šiuolaikinę trasą, galėsime rengti Europos čempionato etapus, galbūt ir kituose miestuose plėsimės.“

Romas Sausaitis (lengvoji atletika, Živilės Balčiūnaitės treneris):

„Nuo 2006 metų rengiame Ž. Balčiūnaitės bėgimą. Norime tai išlaikyti, padeda ir LTOK. Šiais metais Živilė pakvietė V. Alekną duoti startą, jis prižadėjo, bet nepasirodė. D. Gudzinevičiūtė su malonumu mums padėjo. Dėl rinkimų – profsąjungos buvo susitikusios su abiem kandidatais. Daina pasakė savo kryptis, kaip ji dirbtų, kas taisytina, kaip norėtų dirbti, išvardijo beveik visą komandą. V. Alekna pasakė vienintelį viceprezidentą – A. Sabonį. Palaikau D. Gudzinevičiūtę, nes pirkti katę maiše sudėtinga.“

REKLAMA

Romas Sausaitis (nuotr. Fotodiena.lt/Ieva Budzeikaitė)Romas Sausaitis (nuotr. Fotodiena.lt/Ieva Budzeikaitė)

Alfonsas Mikšys (irklavimas, Mindaugo Griškonio treneris):

„D. Gudzinevičiūtė kaip moteris geriau susitvarkys nei V. Alekna.“

Vasilijus Suchorukovas (kanojininko Jevgenijaus Šuklino treneris):

„Ne visi didelio meistriškumo sportininkai gali būti geri treneriai ar vadovai. Daina turi daug praktikos šiame darbe. Manau, kad būsimame olimpiniame cikle ji būtų geriausia LTOK vadovo poste.

Ruslanas Vartanovas (imtynės treneris):

„Man abu kandidatai atrodo tinkami į LTOK vadovo postą. Tikrai sunku būtų apsispręsti, kuriam teikčiau pirmenybę, todėl palinkėsiu abiems sėkmės.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruslanas Vartanovas (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)Ruslanas Vartanovas (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)

Lietuvos olimpinių rinktinių trenerių kreipimąsis į LTOK Generalinės Asamblėjos narius:

„Neseniai pasibaigusios Londono olimpinės Lietuvos žmonėms suteikė daug džiaugsmo, pasididžiavimo gerais mūsų olimpiečių rezultatais. Po Nepriklausomybės atkūrimo tai buvo pati sėkmingiausia olimpiada Lietuvos valstybei.

Deja, nespėjome tinkamai pasidžiaugti savo valstybės sportininkų laimėjimais – pasipylė negatyvių pareiškimų lavina. Tai akivaizdus spaudimas, siekiant perimti LTOK veiklos ir finansų kontrolę.

REKLAMA

Mes, Lietuvos olimpinių rinktinių treneriai, ženkliai prisidėję prie gerų mūsų sportininkų rezultatų, pradėjome nesuprasti atskirų federacijų vadovų veiksmų. Vietoj padėkos visai olimpinei komandai ir jos vadovams buvo pilamas purvas ant viso Lietuvos sporto.

Nesuprantame, kodėl atsirado grupė „teisėjų“, nusprendusių be teismo ir įrodymų nuteisti LTOK ir jos vadovus. Jei LTOK veikloje yra trūkumų ar finansinių nusižengimų, tam yra atsakingos ir kompetentingos kontroliuojančios institucijos. Liūdna, kad tokiais veiksmais šalies sporto visuomenė buvo supriešinta ir suskaldyta.

REKLAMA

Mes, olimpinių rinktinių treneriai, buvome susitikę su abiem galimais pretendentais vadovauti LTOK. Išklausę kandidatus manome, kad tinkamesnė vadovė yra Daina Gudzinevičiūtė ir jos komanda. Ji jau keletą metų dirba sportininkų komisijoje, LTOK Vykdomajame komitete, Kūno kultūros ir sporto rėmimo fonde. Šis darbas jai yra žinomas, tuo tarpu Virgilijus Alekna šios organizacinio darbo patirties neturi.

Tikime, kad ateityje ir V. Alekna gali tapti vienu iš šalies sporto vadovu. Iš pradžių siūlome jam padirbėti Lietuvos lengvosios atletikos federacijos, kurios veikloje matome nemažai trūkumų, vadovu.

REKLAMA
REKLAMA

Gerbiami LTOK Generalinės asamblėjos nariai, prašome atsižvelgti į žinomų šalies trenerių siūlymą. Tik sutelktas ir gerai organizuotas visų sporto grandžių, LTOK, KKSD, federacijų ir asociacijų, miesto savivaldybių darbas leis ateityje džiaugtis Lietuvos Respublikos sportininkų laimėjimais.“

TAIP PAT SKAITYKITE:

D. Gudzinevičiūtė: nesu kieno nors statytinė

V. Alekna paskelbė komandą, su kuria dirbtų tapęs LTOK prezidentu

Į LTOK prezidento postą kandidatuojantis Virgilijus Alekna (nuotr. Elta)Į LTOK prezidento postą kandidatuojantis Virgilijus Alekna (nuotr. Elta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų