REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir didelės žalos gamtai padarymo Raseinių rajone.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad Raseinių rajone, pažeidžiant nuotekų tvarkymo reglamentą, piktnaudžiaujant tarnyba ir siekiant materialinės naudos, iš maisto produktų perdirbimu ir gamyba užsiimančios uždarosios akcinės bendrovės savivaldybės UAB „Raseinių vandenys“ priklausančiu transportu reguliariai buvo organizuojamas gamybinių nuotekų išvežimas ir neteisėtas pylimas į gamtinę aplinką.

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, išpiltos į gamtinę aplinką kenksmingos nuotekos galimai keliasdešimt tūkstančių kartų viršijo didžiausią leistiną teršalų koncentraciją.

Spalio 10 dieną STT Šiaulių valdybos pareigūnai kartu su Aplinkos ministerijos darbuotojais apžiūrėjo įvykio vietą ir paėmė mėginius, kad būtų nustatyta tiksli gamtai padaryta žala.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dviem paroms sulaikytas Raseinių rajono savivaldybės UAB „Raseinių vandenys“ direktorius R. V., vienos UAB vadovas, Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys J. K. ir šios bendrovės padalinio vadovas A. J.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų