REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį garsiajame Londono „Wembley“ stadione teisėjaus arbitrų brigada iš Lietuvos su kauniečiu Gediminu Mažeika priešakyje. Lietuviai paskirti vadovauti 2014 m. FIFA Pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynėms tarp Anglijos ir San Marino rinktinių, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį G.Mažeika Vilniuje vadovavo Lietuvos čempionato lyderių mūšiui tarp vietos „Žalgirio“ ir Panevėžio „Ekrano“, o dabar kartu su savo kolegomis ruošiasi kelionei į Anglijos sostinę.

REKLAMA

FIFA kategoriją nuo 2008 metų turinčiam G.Mažeikai spalio 12 d. rungtynėms talkins teisėjavimo Europos jaunimo čempionatų finaluose patirties turintys Vytautas Šimkus ir Saulius Dirda. Rezerviniu teisėju bus Sergėjus Slyva.

Pasaulio čempionato atrankos Europos zonos H grupės dvikova vyks pačioje Anglijos futbolo širdyje – legendiniame „Wembley“ stadione. 90 tūkstančių talpinantis stadionas yra antras pagal dydį Europoje. Užpernai čia vyko UEFA Čempionų lygos finalas, kuris sugrįš į Londoną ir 2013 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) prezidentas Jonas Braga sakė, jog vadovauti rungtynėms tokiame stadione – arbitrų svajonė.

„Reikia džiaugtis, jog lietuviai teisėjaus Anglijos nacionalinei futbolo rinktinei ir dar Vemblio stadione. Tai – kiekvieno teisėjo svajonė“, - sakė LFTA vadovas.

Tai ne pirmoji Lietuvos futbolo teisėjų akistata su anglišku futbolu jo sostinėje. Praėjusiais metais G.Mažeika ir keli jo padėjėjai dirbo UEFA Europos lygos rungtynes Londone, kur vietos „Tottenham Hotspurs“ žaidė su Dublino „Shamrock Rovers“ (Airija) klubu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų