REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universitetas (VU), Kinijos telekomunikacijų kompanija „Huawei“, bendrovė „Omnitel“ ir UAB „AppCamp“ atidarė bendrai įkurtą Mobiliųjų aplikacijų laboratoriją. Sujungus mokslo ir verslo patirtį, tikimasi sukurti inovatyvių ir konkurencingų mobiliųjų sprendimų, sakoma „Omnitel“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad laboratorija glaudžiai bendradarbiaus su Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultetu. Planuojama, kad naujoje Mobiliųjų aplikacijų laboratorijoje per ateinančius metus dirbs apie 10 stiprių komandų, sudarytų iš programuotojų, rinkodaros ekspertų, dizainerių bei mentorių iš įvairių verslo organizacijų.

REKLAMA

„Studentai neretai skundžiasi, kad neturi galimybės savo bakalauro ar magistro darbų pritaikyti praktiškai. Kita vertus, su partneriais pastebėjome, kad rinkoje yra problemų, kurias lengvai galėtų išspręsti išmanieji įrenginiai. Ši laboratorija taps vieta, kur studentai savo žinias galės pritaikyti praktiškai. Dirbdami stiprioje komandoje, kuri visuomet bus pasiruošusi pasidalinti savo patirtimi, studentai turės visas galimybes sukurti konkurencingus sprendimus“, – sakė VU Matematikos ir informatikos fakulteto dekanas Gediminas Stepanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kinų bendrovė „Huawei“ ir telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ laboratoriją aprūpins naujausiais mobiliaisiais įrenginiais bei asmeniniais kompiuteriais, taip pat suteiks pagalbą išleidžiant mobiliąsias aplikacijas į apyvartą praktiniam panaudojimui.

Laboratorija įsikūrė Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete, Didlaukio g. 47. Tikimasi, kad, susibūrus stiprioms komandoms, per metus bus sukurta iki 10 konkurencingų mobiliųjų aplikacijų, kurias parsisiųs daugiau nei milijonas išmaniųjų telefonų naudotojų. Ateityje tokių laboratorijų kūrimą planuojamą plėsti ne tik Vilniaus universitete ar kitose Lietuvos aukštosiose mokyklose, bet ir kitose užsienio šalyse, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų