REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Internete klajojantys trumpi filmukai apie gatvių lenktynes ar tiesiog pasivažinėjimus be taisyklių nėra naujiena. Dažnas automobilininkas tokio žanro klasika pavadintų amžių sandūroje pasirodžiusias pirmąsias „Get away in Stockholm“ serijas. Tačiau visokių šonaslydžių ir gatvės lenktynių aistruoliai nustebtų, jei sužinotų, kad šio žanro filmų pradininkai yra ne naujausių laikų automobiliniai ekstremalai. Ar žinote, kad pirmą tokio žanro filmuką susuko ne gatvės lenktynininkai, o garsus Europos kino klasikas? Jo pasivažinėjimas po Paryžių ankstyvą rytą buvo nufilmuotas dar 1976 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Režisieriui Cloude Lelouch automobilinės temos nebuvo svetimos. Bene garsiausiame jo kūrinyje „Vyras ir moteris“ itin daug planų buvo skiriama „Ford Mustang“ automobiliui. Tačiau tai buvo paprasta, bet labai subtiliai perteikta meilės istorija.

REKLAMA

Na o Cloude Lelouch trumpametražis filmas „C'etait un Rendez-vous" („Tai buvo pasimatymas“), nufilmuotas 1976 metais, gali būti pavyzdžiu visiems dabartiniams gatvės lenktynių žanro filmų kūrėjams. Svarbiausia, kad tai nebuvo betikslis aštuonių minučių lakstymas Paryžiaus gatvėmis. Kai automobilis sustojo, paaiškėjo viso to beprotiško lėkimo priežastis.

Dar kelios įdomios detalės. Kai tik filmas buvo sukurtas, pats režisierius teigė, kad filmavimo metu po Paryžių lakstė „Ferrari 275GTB“. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad kamera buvo pritvirtinta prie asmeninio Cloude Lelouch „Mercedes-Benz 450SEL 6,9“, o tik garso takelyje puikavosi kilmingas „Ferrari“ motoro garsas. Režisierių demaskavo akylo žiūrovo pastebėtas atspindys ant vienos parduotuvės vitrinos veidrodžių.

Tačiau bet kuriuo atveju „C'etait un Rendez-vous" yra puikus tokio žanro filmų pavyzdys. Jis puikiai žiūrisi ir XXI amžiuje.  Pasigrožėkite šio filmo fragmentais ir legendinio režisieriaus pasakojimu apie įsimintiną automobilinį filmavimą. Tam prancūzų kalbos žinios nėra būtinos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų