REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiems, kurie viešbučių paslaugomis naudojasi itin retai, siūlome susipažinti su užslėptais mokesčiais, apie kuriuos dauguma viešbučių savo svečių iš anksto neinformuoja:

REKLAMA
REKLAMA

Atvežimas iš oro uosto. Paprastai nuo oro uosto į atitinkamą viešbutį keleivius veža užsakyti autobusai, tačiau ši paslauga, galiausiai, būna įtraukta į jūsų sąskaitą.

REKLAMA

Arbatpinigiai. Kambarinės ir personalas dirba dėl pinigų, o jie labai priklauso nuo arbatpinigių. Bet juk arbatpinigius turėtumėte duoti jūs, o ne viešbutis, kuris įveda arbatpinigių mokestį, bet jums apie tai net nesiteikia pranešti.

Mini baras. Į viešbutį atvykstate pavargę nuo karščio ir ilgos kelionės. Kaip malonu pamatyti buteliuką vandens ar sulčių mini bare, o vėliau visiškai nusivilti gavus gerokai didesnę sąskaitą nei tikėjotės. Pasistenkite nusipirkti gėrimų dar iki registracijos viešbutyje.

REKLAMA
REKLAMA

Rezervacijos anuliavimas. Norėdami atšaukti kambario užsakymą likus dienai iki atvykimo, už tai būsite taip pat priversti susimokėti. Prieš atšaukdami kambario užsakymą atidžiai pasiskaitykite kambarių rezervacijos anuliavimo taisykles.

Mokestis už elektrą. Viešbučiai dažnai reikalauja papildomai sumokėti už elektrą. Iš tikrųjų mokestis neturi nieko bendra su energijos, sunaudojamos jūsų buvimo viešbutyje metu, kiekiu, tai tiesiog toks mokestis.

Mokestis už naudojimąsi teritorija. Dar vienas absurdiškas mokestis, kurį renka kai kurie viešbučiai. Ypač atsargiam reikia būti renkantis golfo kurortą, ir pasitikslinti, ar viešbutis neima mokesčio už teritoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Telefono mokestis. Mokestis už pokalbius telefonu vis dar egzistuoja. Dar prieš dešimt metų daugelis viešbučių neblogai uždirbdavo iš savo klientų telefoninių pokalbių, bet atsiradus mobiliesiems telefonams jiems teko sugalvoti naujų būdų, kaip pasiimti turistų pinigus, taip atsirado telefono mokestis.

Kurorto mokestis. Kai mokate už numerį, jūs, žinoma, esate įsitikinę, kad į kainą įeina naudojimasis sporto sale, baseinu, teritorija ir t.t. Kodėl tada jūs turite mokėti papildomus 10-25 dolerius už kiekvieną savo buvimo dieną, net jei niekada visu tuo nesinaudojate? Nes manoma, kad jūs galite tuo pasinaudoti.

REKLAMA

Mokestis už seifą. Galbūt mokestis už jūsų daiktų saugumą numeriuose teisingas, jei ruošiatės pasinaudoti seifu. Bet imti po tris dolerius per dieną vien tik už garbę miegoti viename kambaryje su seifu, prie kurio prisiliesti nesiruošiate, yra nesąžininga.

Technologijų mokestis. Manote, kad dabar viešbučiai siūlo nemokamą greitaeigę prieigą prie interneto, kaip privalumą, lyginant su kitais viešbučiais? Dažniausiai taip nėra. Kartais viešbučiai žaidžia žodžiais, sąlygose nurodydami „nemokamą" internetą, bet juo pasinaudoti jums gali kainuoti nemažai. Vienas iš sprendimų - klaidžioti aplinkui viešbutį su Wi-Fi turinčiu nešiojamuoju kompiuteriu, kol rasite signalą.

REKLAMA

Mokestis už rankšluostį. Vienas iš didžiausių džiaugsmų būnant prabangiuose viešbučiuose - milžiniškas kiekis rankšluosčių. Prieš imant papildomus rankšluosčius, siūlomus paslaugaus personalo, ypač baseine, gerai pagalvokite - gal verta sugaišti dar kelias minutes ir atsinešti rankšluostį iš kambario.

Mokestis už parkavimą. Kur paliksite savo automobilį, atvykę į viešbutį? Tai gali tapti pačiu svarbiausiu klausimu išrašant sąskaitą. Viešbučiai iš mokesčio už parkavimą uždirba nuo 20 dolerių per parą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip apeiti mokesčius?

Išsiaiškinkite apie šiuos mokesčius iš anksto. Kai kurių viešbučių internetinėse svetainėse informacija apie šiuos mokesčius neskelbiama, tad norėdami būti visiškai tikri, susisiekite su viešbučio administracija.

Nepadvigubinkite arbatpinigių. Kaip jau minėjome kai kurie viešbučiai iš karto įtraukia arbatpinigius į užsakymo kainą, tai jei duosite jų papildomai, būsite palaikyti ypač dosniais.

Apsirūpinkite maisto ir gėrimų atsargomis. Jei planuojate apsistoti ilgesniam laikui, nusipirkite vandens bei negendančių maisto produktų, kad nesusiviliotumėte viešbučio jums palikta „mokama dovanėle“.

REKLAMA

Jeigu dvejojate, klauskite. Prireikus papildomo rankšluosčių, prieš naudojantis sporto sale ar baseinu, pasiteiraukite ar neturėsite už tai papildomai susimokėti.

Tapkite lojaliu klientu. Viešbučio administracija kiekvienam savo svečiui siūlo prisijungti prie viešbučio lojalumo programos. Už tai jums reikės susimokėti vienkartinį mokestį, tačiau vėliau dauguma paslaugų galėsite naudotis nemokamai.

Telefonai. Vietoje viešbučio telefono naudokitės savo mobiliuoju telefonu.

Žinokite savo teises. Turėkite omeny, kad kiekvienas viešbutis, remiantis įstatymais, privalo savo svečiams atskleisti apie bet kokius egzistuojančius viešbučio mokesčius. Prieš darydami rezervaciją, pasiskaitykite mažomis raidėmis parašytą informaciją bei sutarties sąlygas. Jeigu išvykstant pastebėjote mokesčių, kurie nebuvo nurodyti sutarties sąlygose, reikalaukite viešbučio administracijos juos išskaičiuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų