REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidento postą kandidatuojanti 46 metų šaulė Daina Gudzinevičiūtė tvirtino, kad į rinkimus eiti nusprendė pati, nėra dabartinio LTOK aparato statytinė ir neketina ko nors iš jo kviesti į savo komandą.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Vilniuje susitikimą su žiniasklaida surengusi 2000 metų Sidnėjaus olimpinė čempionė pristatė savo pačios ir rinkimų programos gaires.

REKLAMA

„Tapti LTOK prezidente sugalvojau po Londono olimpiados. Per kelias savaites apsisprendžiau ir į rinkimus einu pati – nesu kieno nors statytinė“, – teigė D. Gudzinevičiūtė.

Anot jos, surinkta įvairialypė komanda – trys viceprezidentai: filosofas ir olimpinis prizininkas Arvydas Juozaitis, verslininkas ir Lietuvos dviračių federacijos prezidentas Romualdas Bakutis bei Lietuvos sporto federacijų sąjungos generalinis sekretorius Valentinas Paketūras. Iždininkas – Stalo teniso sąjungos prezidentas Rimgaudas Balaiša. Kol kas dar neaišku, kas taps LTOK generaliniu sekretoriumi.

REKLAMA
REKLAMA

R. Bakutis ir D. Gudzinevičiūtė (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)R. Bakutis ir D. Gudzinevičiūtė (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Ne vienos dešimties federacijų paramą užsitikrinusi D. Gudzinevičiūtė tikino, jog reikia išnaudoti visus resursus – ne tik išorinius, bet ir vidinius, kad būtų pagerinta LTOK finansinė padėtis. „Aišku, naivu tikėtis, kad atėjus naujam prezidentui ar suradus naują rėmėją pradės lyti pinigų lietus“, – teigė ji.

Penkiose olimpiadose dalyvavusi šaulė tikino puikiai žinanti, ko reikia sportininkams: „Niuansų kiekvienoje sporto šakoje daug. Būtų labai gerai, kad ne tik LTOK, bet ir valstybės institucijų pagalba būtų sprendžiamos sporto problemos.“ Pasak jos, būtų smagu, jei Lietuva būtų pristatoma ne kaip drąsi šalis, o kaip sporto šalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Nesate paskelbusi apie karjeros pabaigą – kaip derinsite LTOK vadovo pareigas su sportu?

– Nemanau, kad tai bus suderinama. Galbūt atostogų metu ar savaitgalį ir sudalyvaučiau varžybose. Su rimtu sportu toks darbas nebus derinamas. Olimpiniam komitetui atiduosiu visą laiką. Jei nelaimėčiau rinkimų? Sportinės karjeros dar nebaigčiau.

– Ar keisite LTOK valdymo aparatą?

– Kalbėjome apie atsinaujinimą. Žmonės dirba ir turi didelę patirtį, bet reikia ir entuziazmo ir patirties sintezės. Apie kategoriškus keitimus kol kas nekalbu.

REKLAMA

– Ar abejojate padorumu V. Aleknos ir jo viceprezidentu statomo A. Sabonio?

– Neabejoju, bet abejoju kai kurių jų komandos padorumu. Juodinimo, kiršinimo metodai man nėra priimtini. Tai didelės dvi sporto žvaigždės, bet kažkas turi dirbti darbą.

– Jums lipinama etiketė, kad esate statytiniai kadenciją baigiančios LTOK valdžios?

– Nesu niekieno statytinė. Žinau, kad V. Aleknai A. Poviliūnas siūlė viceprezidento postą. Man nesiūlė. Etiketę, kad esame statytiniai dabartinės LTOK vadovybės prilipino V. Aleknos komandos žmonės. Galiu patikinti, kad nė vieno iš dabartinės LTOK vadovybės žmonių nebus mano komandoje.

REKLAMA

– V. Alekna kviečia jus į savo komandą, o ar jūs kvietėte?

– Skambinau ir kalbėjausi su V. Alekna. Taip pat siūliau jam vietą savo komandoje, bet jis atsisakė. Apie savo dalyvavimą jo komandoje? Tikiu, kad tapsiu LTOK prezidente.

– Žiniasklaidoje pasirodė LTOK vadovų išsamūs atlyginimai – ar jūs žinojote apie tai? Ar tokie atlyginimai normalūs? Ar pati viešinsite savo atlyginimą?

– Mes tų atlyginimo dydžių nežinojome. Sužinojau tuos skaičius kaip ir jūs, ką tik. Atlyginimo skyrimas – Vykdomojo komiteto sprendimas. Viešumo ir skaidrumo tikrai trūko. Būtų gerai, kad tai gerokai anksčiau būtų paviešinta, o ne dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Gudzinevičiūtės programos gairės:

Dialogas, bendravimas ir bendradarbiavimas;

Skaidrumas ir viešumas;

Dėmesys visoms sporto šakoms;

Žiemos sporto šakų potencialo naudojimas;

Atsinaujinimas – balansas tarp patirties, ambicijų ir naujų idėjų;

Profesionalių sportininkų socialinių garantijų klausimo sprendimas, dėmesys jauniems talentingiems sportininkams, dėmesys praktiniams sprendimams ir kasdieniniams sportininkų gyvenimo klausimams;

Dėmesys ne tik sportininkams, bet ir jiems padedantiems žmonėms;

Sporto bazių klausimo sprendimas;

Papildomas sporto federacijų finansavimas;

Didesnis dėmesys sportui valstybės mastu ir visuomenėje;

Pagrindinis resursas – mūsų galvose;

Garbę mūsų šaliai darantis atstovavimas tarptautiniu lygiu;

Vadovavimas olimpine chartija kasdieninėje LTOK veikloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų