REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vengrijos vyriausybė nacionalinėje spaudoje pradėjo reklaminę kampaniją, nukreiptą prieš Tarptautinį valiutos fondą (TVF), informuoja AFP. Kampanija pradėta per patį derybų dėl naujos paskolos skyrimo šaliai įkarštį.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraščių reklamos skyreliuose įdėti lozungai: "Mes nenusileisime TVF!", "Mes nepaaukosim savo nepriklausomybės!", "Ko mes norime iš TVF? Pagarbos ir pasitikėjimo". Be to, laikraščiai mirga nuo ryškių antraščių "Mokestis nekilnojamajam turtui? Ne!", "Pašalpų šeimoms mažinimas? Ne!".

REKLAMA

Aiškindami tokį informacijos pateikimo gyventojams būdą, vyriausybės atstovai teigia, kad tai susiję su spaudoje pasirodžiusia neobjektyvia informacija apie TVF ir ES reikalavimus. Iš viso Vengrija kampanijai išleido 200 mln. forintų (705 tūkst. eurų).

Vengrija paprašė paramos iš TVF ir Europos Sąjungos praėjusiais metais po forinto griūties ir išaugusios skolinimosi kainos šalyje. Bet derybos nuo tada nedavė jokių rezultatų. Užsienio organizacijos kelia Budapeštui griežtus reikalavimus, kurių šalies vyriausybė, vadovaujama ministro pirmininko Viktoro Orbano (Viktor Orban), vykdyti nėra pasirengusi.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Orbano, 2013 metais Vengrija galės savarankiškai finansuoti savo poreikius, kaip kad tą daro ir 2012 metais. Tuo tarpu, pasak Michajaus Vargos (Mihai Varga), ministro, atsakingo už derybų procesą, diskusija su TVF bus atnaujinta spalio viduryje. Vengrijos ekonomiką krizė drebina nuo šio amžiaus pirmojo dešimtmečio vidurio ir per tą laiką kelis kartus buvo nugrimzdusi į recesiją.

Sunkumai kilo dar valdant ankstesnei šalies vyriausybei, vadovaujamai Ferenco Diurčanio (Ferenc Gyurcsany). Naujajai vyriausybei, deja, kardinaliai pagerinti situacijos nepavyko.

Oficialiomis valstybės prognozėmis, Vengrijos bendrasis vidaus produktas 2012 metais išaugs vos 0,5 proc. - mažiau nei daugumoje Rytų Europos šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų