REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai Kauno apygardos teismo sprendimu į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovo postą sugrąžinto Juliaus Kvedaro byla virsta dideliu skandalu.

REKLAMA
REKLAMA

Portalo Balsas.lt šaltinių duomenimis, Kauno teisėjai ne tik tendencingai išnarpliojo ir paskelbė dviprasmišką teismo nutartį, bet ir atstovavo su nusikalstamo pasaulio atstovais siejamo sporto funkcionieriaus interesams.

REKLAMA

Ne tik duomenys apie netikėtą Kauno apygardos teismo sprendimą privertė ir specialiųjų tarnybų pareigūnus suabejoti, ar ši byla nebuvo kam nors iš aukščiausių teisėsaugos veikėjų itin naudinga.

Kam atiteks J. Kvedaro byla?

Naujausiomis žiniomis, pastarosiomis dienomis J. Kvedaras bet kokia kaina užsimojo siekti visiškos reabilitacijos.

Artimiausiu metu LFF veikėjo bylą, kur jis yra kaltinamas dėl finansinių machinacijų ir svetimo turto pasisavinimo gali perimti Vilniaus apygardos prokuratūra, kadangi vieną jos vadovų su J. Kvedaru sieja seni ryšiai.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarosiomis dienomis Kauno apygardos prokuratūroje tvyro tikra įtampa ir prokurorų nepasitenkimimas darbu, kadangi Generalinė prokuratūra netikėtai nusprendė perimti J. Kvedaro bylą, kurioje LFF vadovui pareikšti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo.

Toks bylos judėjimas kelia nemažai įtarimų ir yra visiškai nesuprantamas, kadangi byla iš Kauno perduota į Vilnių tuo metu, kai buvo gauta papildomų duomenų apie kitą J. Kvedaro neteisėtą veiklą.

J. Kvedaras įtariamas ir dėl svetimo turto pasisavinimo.

Balsas.lt šaltinių žiniomis, per garsų ir įtakingomis pažintimis garsėjantį Vilniaus advokatą J. Kvedaro aplinkos žmonės siekia, kad byla visiems laikams būtų perimta iš principingumu garsėjančio ilgamečio prokuratūros profesionalo Kęstučio Betingio vadovaujamos Kauno apygardos prokuratūros ir netrukus perduota Vilniaus apygardos prokuratūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbama, kad Kauno prokurorai sužinoję apie tokį netikėtą bylos vaikščiojimą buvo ištikti šoko – nei neteisėto praturtėjimo faktus atskleidusių Kauno Ekonominės policijos, nei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų Vilniaus prokurorai net neįspėjo, kad šią bylą rengiamasi peržiūrėti iš naujo.

„Ši byla gauta Generalinėje prokuratūroje patikrinimui kartu su kitomis neteisėto praturtėjimo bylomis. Generalinė prokuratūra atlieka tokių bylų apibendrinimą. Kol kas daugiau naujienų neturime. Galime pasakyti tiek, kad byla šiuo metu pas Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiąjį prokurorą Simoną Slapšinską", - taip portalui Balsas.lt kalbėjo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus atstovė Rūta Dirsienė.

REKLAMA

Kreivi žvilgsniai krypsta į Kauno teisėjus

Portalo Balsas.lt šaltinių teigimu, futbolo federacijos žmonės aktyviai ieškojo užtarėjų ir patikimų žmonių, kuriems galėtų dosniai atsilyginti už J. Kvedarui palankų teismo sprendimą.

Teisėsaugininkų kuluaruose netgi minima konkreti suma, kuri galėjo būti skirta Kauno apygardos teismui paskelbusiam iki šiol daugeliui abejonių keliantį sprendimą.

Teigiama, kad toks netikėtas Kauno teisėjų „veiksmas" galėjo būti „nupirktas" už 200 tūkstančių litų.

Balsas.lt šaltinių duomenimis, J. Kvedaro artimiausios aplinkos žmonės galėjo teismo sprendimo išvakarėse susitikti su keliais įtakingais ir teismų pasaulyje neblogai žinomais veikėjais.

REKLAMA

Tokia sueiga galėjo įvykti vieno itin žymaus, neskaidriais sandoriais garsėjančio sostinės advokato iniciatyva.

Tad šio susitikimo metu galėjo būti ne tik aptartos palankaus teismo sprendimo aplinkybės, suteikti nemaži pažadai jo vykdytojams bei visiškas slaptumas bei perduota minėta 200 tūkst. litų suma grynaisiais.

Balsas.lt primena, kad rugpjūčio 30 dieną Kauno miesto apylinkės teismas nušalino J. Kvedarą nuo LFF prezidento pareigų, mat jam buvo pateikti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo.

Praėjusių metų spalio mėnesį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o šių metų rugpjūčio 3 dieną J. Kvedarui buvo pateikti įtarimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LFF prezidentas tokį teismo sprendimą apskundė Kauno apygardos teismui ir laimėjo šią bylą. Taigi J. Kvedaras vėl sugrįžo į savo postą.

J. Kvedaras teisme nurodė, kad jam pateikti įtarimai visiškai neaktualūs jo darbui LFF. Anot jo, kuomet jis buvo paskirtas Lietuvos futbolo federacijos prezidentu, jis kitą asmenį notarine tvarka įgaliojo bet kuriame banke ar kitoje kredito įstaigoje atstovauti LFF bei tvarkyti vius futbolo federacijos finansus.

Prieš kelias savaites Kauno apygardos teismas paskelbė, kad asmuo nušalinamas nuo užimamų pareigų gali būti tik tada, jeigu jis nusikalstamą veiką atliko savo darbo srityje. J. Kvedaras to nepadarė, todėl buvo sugrąžintas į LFF vadovo postą.

REKLAMA

Toks teismo sprendimas paskelbtas pakankamai skubotai, kadangi iki šiol neaišaiškinti nemažai abejonių keliantys LFF lėšų paskirstymo faktai.

Kalbama, kad specialiosios tarnybos jau ėmė domėtis visais Kauno teisėjais, kurie pastarosiomis savaitėmis galėjo netikėtai įsigyti brangius pirkinius – namus, butus, žemės sklypus, prestižinių markių automobilius iš prekybos salonų ar atlikti stambias finansines operacijas Lietuvos ir užsienio bankuose.

Akvilė Jonaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų