REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš porą savaičių „Porsche“ garsiai paskelbė visam pasauliui apie tai, kad buvęs du kart pasaulio ralio čempionas Walteris Rohrlas legendinę 21 kilometro distancijos šiaurinę Niurburgringo kilpą su „918 Spyder“ įveikė per 7 minutes ir 14 sekundžių. Toks laikas leistų šiam modeliui serijinių automobilių trasos įveikimo rekordų lentelėje įsitaisyti penktoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Porsche 918 Spyder“ (nuotr. Gamintojo)„Porsche 918 Spyder“ (nuotr. Gamintojo)

Ilgą laiką nebuvo jokių įrodymų apie tai, kaip vyko šis įspūdingą trasos įveikimo laiką leidęs pasiekti bandomasis važiavimas, tačiau vakar vaizdo archyvų  portale YouTube.com „Porsche“ pagaliau patalpino pirmąjį maždaug pusantros minutės trukmės klipą.

REKLAMA

Kaip skelbia Autoweek.com, bandomojo važiavimo metu automobiliui buvo sumontuotos eksploatavimui gatvėje skirtos padangos, tačiau modelis buvo aprūpintas už papildomą mokestį siūlomu „Weissach“ įrangos komplektu, kurį sudaro galingesni stabdžiai, šešių taškų saugos diržai ir kėbulo svorio mažinimo priemonės.

Pagrindinis „Porsche 918 Spyder“ galios šaltinis yra 4,6 litro, 576 AG galios V8 tipo motoras, greta kurio sumontuoti ir du elektros motorai. Bendra hibridinės jėgainės galia siekia 795 AG, gamintojo duomenimis maksimalus superautomobilio greitis viršija 321 km/h. Serijinė gamyba prasidės ateinančių metų rugsėjį, o klientus pirmieji automobiliai pasieks 2014 m. pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų