REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl evoliucijos žmogaus kūno išvaizda ilgainiui pasikeis, ir po tūkstančio metų gyvensiantys žmonės išoriškai labai skirsis nuo mūsų, mano anatomijos specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkų pateiktas tolimoje ateityje gyvensiančių žmonių anatomijos prognozes apžvelgė britų dienraštis „The Sun“. Pirmiausia, mano specialistai, vidutinis tolimų mūsų palikuonių ūgis sieks nuo 1,83 iki 2,13 m. Tokią tendenciją lemia gerėjanti žmonių mityba ir medicinos pasiekimai. Pasak britų osteopato G. Trainerio, jau dabar vidutinis amerikietis yra 2,54 cm aukštesnis už praėjusio amžiaus 7-ąjį dešimtmetį gyvenusius savo tėvynainius.

REKLAMA

Manoma, kad dėl evoliucijos pasikeis ateities žmonių virškinimo traktas. Trumpesnis žarnynas įsisavins mažiau riebalų ir sacharozės, o tai taps natūralia apsauga nuo antsvorio. Odontologas  P. Stemmeris prognozuoja, kad gali sumažėti ateities žmonių dantų skaičius, nes minkštesnio maisto nereikės perkramtyti. Turėtų sumažėti ir pati burna.

Po tūkstančio metų gyvensiantys žmonės, pasak mokslininkų, turės kur kas ilgesnes rankas ir pirštus. O dėl dažno įrenginių, reikalaujančių sudėtingos rankų pirštų ir akių koordinacijos, padidės nervinių jungčių skaičius pirštuose. Akys taip pat padidės, nes reikės kompensuoti sumažėjusį burnos dydį: neverbalinės komunikacijos su kitais pagrindu taps veido išraiška ir akių judesiai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau žmogaus smegenų tūris tolimoje ateityje turėtų sumažėti. Taip turėtų nutikti dėl to, kad didelę informacijos įsiminimo ir apdorojimo užduočių dalį atliks kompiuteriai, sakoma pranešime.Pasak mokslininkų, didesnis smegenų kiekis anaiptol nėra vienareikšmis privalumas.

Vyrams turėtų būti įdomu sužinoti, kad jei jų vaisingumas ir toliau mažės, evoliucijos eiga ateityje pakeis jų sėklidžių dydį: jos taps mažesnės. Apie galimas moterų reprodukcinių organų pokyčius mokslininkai delikačiai neužsiminė.

Taip pat prognozuojama, kad ateityje gyvensiantys žmonės dėl rasių maišymosi taps tamsesni, jų skruostai dėl kalorijų pertekliaus bus didesni, visų nosys įgaus vienoda formą (dėl kondicionierių poveikio klimatas nebeturės didesnio poveikio), beveik nebeliks plaukų, nes drabužiai ateityje bus dar tobulesni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų