REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijos finansų ministras Luisas de Gindosas (Luis de Guindos) antradienį sakė, kad jo šalies vyriausybė darys viską, ką gali, kad stiprintų šalies ekonomiką.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras neatmetė niūros Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ūkio augimo prognozės. TVF prognozuoja, kad šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) kitąmet ir toliau sparčiai trauksis, tuo tarpu Ispanijos vyriausybė numato, kad nuosmukis kitąmet žymiai sumažės.

REKLAMA

„Tikimės, kad tokia neigiamo augimo prognozė nepasitvirtins. Mes diegiame pagrindus ekonomikos atsigavimui“, - per Europos Sąjungos finansų ministrų susitikimą sakė L. de Gindosas.

Paklaustas, ar Ispanija prašys gelbėjimo paketo, ministras atsakė, kad šalis tęs savo reformų programą.

„Šiuo metu vyriausybei svarbu tęsti savo reformų programą ir toliau mažinti viešąjį deficitą, kad išsklaidytų abejones, susijusias su euro zonos ateitimi“, - teigė ministras.

Remiantis naujausia TVF prognoze, Ispanijos BVP šiemet susitrauks 1,5 proc., o kitais metais - 1,3 proc. Vyriausybės ūkio augimo prognozė šiems metams atitinka TVF skaičiavimus, tačiau kitų metų prognozė yra kur kas optimistiškesnė. Vyriausybė numato, kad BVP kitąmet susitrauks tik 0,5 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų