REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minint Pasaulinę pašto dieną jau 42-ą kartą viso pasaulio vaikai kviečiami dalyvauti epistolinio rašinio konkurse. Šių metų tema – „Parašyk laišką, kuo brangus vanduo“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienais metais per Pasaulinę pašto dieną viso pasaulio vaikai kviečiami rašyti laiškus įvairiomis temomis. Lietuvoje šis konkursas rengiamas jau aštuonioliktą kartą. Epistolinio rašinio konkursu siekiama vaikus paskatinti ne tik domėtis šių dienų aktualijomis, bet ir neužmiršti laiškų rašymo tradicijos“, – sakė Lietuvos pašto Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė.

REKLAMA

Epistolinio rašinio konkursas organizuojamas dviem pakopomis. Pirmasis – nacionalinis etapas – organizuojamas Lietuvos mokyklose. Iš nacionaliniam etapui atsiųstų rašinių speciali komisija išrenka 6 geriausius rašinėlius. Šių rašinių autoriams skiriamos prizinės vietos ir pagyrimo raštai.

Pirmosios vietos laimėtojo laiškas verčiamas į prancūzų kalbą ir išsiunčiamas Pasaulinės pašto sąjungos Tarptautiniam biurui, kuris atlieka tolimesnę nugalėtojų atranką antrajame etape.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau informacijos apie konkursą – www.lmnsc.lt ir www.olimpiados.lt.

Tarptautinis jaunimo epistolinio rašinio konkursas rengiamas nuo 1971-ųjų. Jį rengia Pasaulinės pašto sąjungos Tarptautinis biuras kartu su Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija UNESCO. Lietuvoje šį konkursą organizuoja AB Lietuvos paštas kartu su Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centru. Konkursą remia Susisiekimo bei Švietimo ir mokslo ministerijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų