REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinojimas, kaip efektyviai supakuoti savo bagažą gali išgelbėti nuo registruojamų lagaminų, kurie šiais, mokesčio „už viską“  laikais, priverčia atsisveikinti su nemaža pinigų suma, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu esate dažnas keliautojas, turbūt jau patyrėte nemažai vargo, kada reikėjo priduoti savo registruojamą bagažą ir laukti ganėtinai nemažoje eilėje, o atskridus laukti, kol bagažas bus iškrautas ir atvežtas iki oro uosto. Vienas iš būdų išvengti eilių ir papildomo laiko gaišimo yra mokėjimas susipakuoti savo mažiau nei savaitės trukmės kelionei taip taupiai, kad Jūsų bagažą leistų įsinešti į lėktuvą ir jis visuomet būtų šalia Jūsų.

REKLAMA

Makalius.lt šįkart pabandys išdėstyti kelis patarimus, kaip pakuojant savo lagaminą sutaupyti pinigų, laiko ir sveikatos. Turbūt tuo nelabai tikite, tačiau... pastaruoju metu man pakanka mažos rankinės, kurioje telpa nešiojamasis kompiuteris, drabužiai, kiti maždaug savaitės trukmės kelionei būtini daiktai, o visa tai sveria maximum 7 kilogramus.

Pasirinkite tinkamą rankinę/lagaminą

Daugelis Europos avialinijų prašo griežtai laikytis rankinio bagažo išmatavimų ir svorio reikalavimų. Dažniausiai tai būna 55x40x20cm išmatavimai ir 8 kilogramai svorio (Ryanair avialinijos leidžia 10, Easyjet – 7 kilogramus). Būtinai paisykite šių reikalavimų!

REKLAMA
REKLAMA

Rankinio bagažo tipas – tai jau Jūsų reikalas. Tai gali būti paprasta beformė vyriška arba moteriška rankinė, kurioje tilptų Jums reikalingi daiktai arba išmatavimus visiškai tiksliai (pridedant ratukų ilgį) atitinkantis mini lagaminas. Dažniausiai tokie lagaminai būna pažymimi “aircraft friendly" ženkleliu (aircraft friendly – atitinkantis rankinio bagažo reikalavimus lagaminas).

Pakuokite savo drabužius į vakuuminius maišus

Tai turbūt – aukso vertės patarimas, kuriuo teko naudotis skrendant į 8 dienų kelionę Lietuva-Londonas-Gran Kanarija-Lietuva, pakeliui aplankant Rygą ir Stokholmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, buvo žiema, o ir skridome į skirtingo klimato šalis – iš pradžių į kiek šiltesnę nei Lietuva Angliją apsipirkti, vėliau – į Gran Kanarijos salą, kur vaikščiojome vilkėdami drabužius trumpomis rankovėmis ir šortus.

Drabužių pakavimas į vakuuminius maišus – tai yra ko gero idealiausias išradimas, koks tik galėjo toptelėti galvon. Tokių maišų yra gausu „JYSK“ ir „Thomas Phillips“ Lietuvoje. Užsienyje – kiekvienoje tokio tipo prekių parduotuvėje.

Paprastai jie skirti nenaudojamiems drabužiams namie į maišus susidėti, su siurbliu orą ištraukti ir taip „suvakuumuotus“ paslėpti giliai po lova. O ir tie maišai – ne vienkartiniai. Tai reiškia, kad išėmus savo drabužius iš maišų kelionėje, juos bus galima susidėti atgal lygiai taip pat ir grįžtant namo.

REKLAMA

Sakote, kelionės metu nerasite siurblio? Mes irgi neradome. Tačiau ne tik kelionės metu, bet ir namuose neradom, todėl paprasčiausiai vakuumą padarėm nesunkiai burna traukdami orą į save.

O čia – geriausio metų patarimo naudojimosi instrukcija ir nuotraukos, kaip atrodo tie stebuklingi vakuuminiai maišai:

Taigi, visų pirma iš savo drabužių spintos išsirenku drabužius, kuriuos imsiu, pvz, į Maljorką (va čia ir pasireiškia blogumas, kad mama nesinaudoja kompiuteriais – va imtų dabar ir pamatytų, kokią vis dėlto mažą spintą įsigijome – mano drabužiai ten netelpa  ir vien dėl to juos aukoju šalimais esantiems vaikų namams, bet jie jų neima nes atseit negražūs).

REKLAMA

Makaliaus daiktų pakavimo pamokėlė (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Makaliaus daiktų pakavimo pamokėlė (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Kiek vėliau pagaliau nusprendžiu, kad imuosi 1 kelnes, 1 šortus, 5 marškinėlius, 1 liemenę ir 1 švarkelį – įvairiausioms orų permainoms pasiruošti. Žinoma, į keliones paprastai imuosi ir apatinių, ir kojinių, ir kitų daiktų, bet pavyzdiniam drabužių vakuumavimui tai neturėtų būti aktualu.

Makaliaus daiktų pakavimo pamokėlė (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Makaliaus daiktų pakavimo pamokėlė (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Visa sulankstyta krūva šalia besišypsančio “AŠ" ir stebuklingojo vakuuminio maišo atrodo taip:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Makaliaus daiktų pakavimo pamokėlė (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Makaliaus daiktų pakavimo pamokėlė (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Drabužių krūvą paruošiame vakuumavimui – perskiriame juos į dvi dalis ir užsegę traukiam pro skylutę orą į save. Vaizdas, kai vyksta šis veiksmas, yra tiesiog nepakartojamas, todėl mamos paprašiau manęs tuo metu nefotografuoti

Argi tokios drabužių krūvos galima kur nors nesutalpinti? Tilps net į striukės kišenę!!!

Makaliaus daiktų pakavimo pamokėlė (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Makaliaus daiktų pakavimo pamokėlė (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Taip visad nuo šiol ir skraidau – į maišą susivaakumavęs savo šmutkes, įgyju galimybę jų prisidėti dar ir daugiau, ypač, jeigu iškeliauju savaitei. Taip pat, lieka daugiau vietos lauktuvėms!!! Kurias dažniausiai vežuosi tik SAU... Bet metas pereiti prie kitų naudingų patarimų.

REKLAMA

Makaliaus daiktų pakavimo pamokėlė (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Makaliaus daiktų pakavimo pamokėlė (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Susukite savo drabužius

Nors tai ir skamba labai keistai, įprastinis drabužių lankstymas prieš kelionę juos išlyginus, tikrai nėra vietos taupymas lagamine. Juolab, vėliau ištraukus juos iš lagamino, pamatome, kokie jie susiglamžę.

Paprasta išeitis – drabužių sukimas (prisiminkite, kaip įsukate kokį nors alkoholio butelį į drabužį). Toks drabužių dėjimo į lagaminą būdas (juos susukant) ne tik kad padės sutaupyti vietos, bet ir neleis jiems susiglamžyti.

REKLAMA

Kaip susukami drabužiai:

1. Išskleiskite kiekvieną drabužį ant kieto pagrindo.

2. Sulenkite jį per pusę.

3. Viršutinių drabužių rankoves sulenkite į vidų, o apatinius – sulenkite perpus taip, kad abi klešnės susiglaustų.

4. Pradėkite sukti stipriai spausdami drabužį iš apačios viršaus link.

5. Išlyginkite raukšles, iš šonų truputį patempdami drabužį.

Dėkite vienus daiktus į kitus

Jeigu vežatės antrą batų porą ar kokias nors šlepetes, į jas galite sudėti savo vežamas kojines – kam vežtis tuščią orą lagamine, jeigu tą vietą galima išnaudoti įvairioms smulkmenoms?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat, savo apatinius (jeigu jie nėra labai jau milžiniški) sudėkite į įvairias lagamino/rankinės kišenėles, kuriose paprastai kiti daiktai netilptų. Apatinius juk galima ir glamžyti, ir maigyti, ir susukti, o ir tuščios išorinės kišenėlės bus užpildytos.

Pasitarkite su draugais dėl elektroninių prietaisų

Jeigu keliaujate ne vienas, suderinkite su bendrakeleiviais, ar kartais į tą pačią kelionę nesivešite vienodų daiktų – pavyzdžiui, tai gali plaukų fenas, vienodi mobiliųjų telefonų ar fotoaparato pakrovėjai ir panašiai.

REKLAMA

Pasiderinus, kuris draugas kokį prietaisą vešis, ir susitarus, kad vis dėlto tais pačiais prietaisais galėsite ir pasidalinti, sutaupysite tikrai nemažai vietos.

Sunkiausius drabužius vilkitės kelionei

Nusistatymas, kad kelionei reikia apsirengti kuo lengviau ir patogiau, šiais laikais gali būti ir primirštas iki tol, kol nebereiks mokėti už registruojamą bagažą kelių šimtų litų.

Jeigu Jūsų skrydis ilgai netrunka, o ir persėdimai neužtrunka daugiau nei paros, pasistenkite savo bjauriausiai susipakuojančius ar sunkiausius, daugiausia vietos užimančius, storiausius drabužius apsivilkti kelionės metu. Jūs net neįsivaizduojate, kiek vietos galite sutaupyti!

REKLAMA

Vežkitės kosmetinių priemonių mėginukus

Jeigu keliaujate trumpam, neapsimoka nei vežtis savo didelio dušo kremo ar šampūno buteliuko, nei juo labiau jo pirktis atvykus į užsienį. Bene kiekvienas turite kokių nors kosmetikos priemonių mėginukų, kurių paprastai nenaudotumėte – šampūnai, dušo želė, muiliukai iš viešbučių ar žurnalų priedų, kremai, losjonai ar vazelinai – kelionės metu viskas „sueis“, o ir vietos pataupys, ir pinigų.

Mėginukai juk nemokami....

O jeigu tokių dalykų niekur negaunate, prieš kelionę parduotuvėje nusipirkite specialiai keliautojams skirtų priemonių – šampūno ar dušo želė buteliukus, neviršyjančius 100 ml, taip pat dantų pastą, sulankstomą dantų šepetėlį ir panašiai.

REKLAMA
REKLAMA

Nebūtinus daiktus tiesiog palikite savo namuose

Kam kelionės metu reikalingas, pavyzdžiui, raktas nuo rūsio ar garažo? Atsuktuvas arba „BMW“ pakabukas? Visa tai tik sukelia papildomų nepatogumų, priduoda nemažai svorio, o be šių dalykų galima visai lengvai išgyventi.

Taip pat patartina visus brangius juvelyrinius dirbinius , nereikalingus dokumentus piniginėje (nenaudojamas užsienyje banko korteles ir panašiai) taip pat palikti saugiai dulkėti namuose.

Be abejo, prieš vežantis plaukų džiovintuvą, savo viešbučio aprašyme derėtų pasiskaityti, ar tokio pat prietaiso nerasite savo viešbučio kambario vonioje....

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų