REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galbūt visuomet troškote būti skulptoriumi, tačiau abejojote savo talentu? Dabar  turite puikią galimybę išmokti visų lipdymo paslapčių, į pagalbą pasitelkdami 3D grafiniais vaizdais valdomą kompiuterinę programą.

REKLAMA
REKLAMA

Kompiuterių grafikos dizainerio Aleco Riverio ir jo kolegų iš Masačiusetso sukurta atvaizdo reprodukcijas kurianti kompiuterinė programa  palengvins kiekvieno kūrėjo dalią. Pirmiausia naujoji sistema nuskenuoja matomą objektą, tuomet palygina jį su tam tikra medžiaga (tai gali būti molis, kita tampri medžiaga). Po to specialiu projektoriumi nustatomi  spalvų kodai bei parodoma, kaip reikia elgtis su medžiaga, iš kurios lipdomas tam tikras atvaizdas.  Programos naudotojas bet kuriuo metu gali dar kartą nuskenuoti norimą objektą tik tam, jog galėtų gauti dar tikslesnius lipdymo nurodymus.

REKLAMA

Naujoji programa taip pat skenuoja žmogaus judesius, kuriuos vėliau galima panaudoti  kuriant „stopkadrų“  filmukus, vaizduojančius tam tikro žmogaus judesius. Taigi A. Riverio ir jo kolegų išradimas atliks dvi funkcijas: padės lipdant  skulptūras  bei pasitarnaus  kuriant trumpus vaizdo klipus.

Šis projektas bus pristatytas Singapūro grafikos dizaino ir  kompiuterinių technologijų konferencijoje.














REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų