REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos studentų sąjungos kvietimas politikams praleisti naktį VGTU studentų bendrabutyje buvo išties įdomi ir gera patirtis. Tiesa, tenykštės gyvenimo sąlygos man nebuvo didelė naujiena ar siurprizas, nes ir pats studijas baigiau tik prieš šešerius metus, o ir šiaip su studentais nuolat bendrauju ir į svečius neretai užsuku, todėl žinau, kaip jie gyvena.

REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, nakvoti bendrabutyje jau senai nebuvau pasilikęs. Ir nors akcijos organizatoriai teigė mus apgyvendinę tikrai ne pačiame prasčiausiame kambaryje, gyvenimo sąlygos ten nėra džiuginančios. Pasikeitimai nuo mano studijų laikų gal tik tokie, kad įstatyti nauji plastikiniai langai.

REKLAMA

Sunkiausia studentų bendrabutyje buvo iš ryto nusiskusti, nes vonioje, nors ir tvarkingai suremontuotoje, nebuvo veidrodžio. Matyt, pamiršo pakabinti.

Virtuvė taip pat įdomi – labai sena elektrinė „plyta“, kuri, kaip supratome, saugumo sumetimais nuolat išsijungia. Tokiu būdu bulves kepėme dvi su puse valandos.

Tačiau pastebėjau, kad elektra bendrabučio laiptinėse degė visą naktį. Karšto vandens studentai irgi gali naudoti kiek nori. Todėl manau, kad pagrindinė problema, dėl ko tie bendrabučiai yra tokie, kokie yra, tai –  neūkiškumas ir problemų perkėlinėjimas iš vienų rankų kitoms. Šiandien nėra vieno šeimininko, kuris būtų atsakingas už studentų bendrabučius.

REKLAMA
REKLAMA

Aš manau, kad šį turtą valdyti reikia perduoti aukštosioms mokykloms. Bendrabučius turėtų valdyti aukštųjų mokyklų kartu su studentais sudarytos tarybos. Jos būtų atsakingos už pastatų renovaciją, priežiūrą ir tvarką juose.

Reiktų taip pat pastebėti, kad ten gyvenantys žmonės per daug nesiskundžia. Didelė pagarba jiems už tai ir sunkus akmuo į politikų daržą, kad studentų gyvenimo sąlygoms neskiriamas dėmesys. Mes dažnai girdime kalbas apie mokslo reformą, studijų kokybę, tačiau apie bendrabučius, sporto bazes, maitinimo įstaigas  – net kalbų girdėti neteko.

Todėl išsikeldamas iš VGTU bendrabučio nr. 5 studentams palinkėjau ir po Seimo rinkimų kviestis visų Seimo frakcijų atstovus – rodyti politikams realybę, teikti pasiūlymus ir reikalauti, kad į juos būtų atsižvelgta.

Juras Požela

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų