REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į  Lietuvą ateina 4 nauji tiesioginiai užsienio investuotojai. Lietuvoje atsiras  Vokietijos bendrovės „Bio-chem Cleante“ biologinių valymo produktų gamykla, taip pat „Danske bank“ finansinių operacijų centras. Norvegų elektroninės įrangos gamintojas „Kitron“ planuoja plėtrą Kaune. Taip pat iškils nauja „Intersurgical“ medicinos įrangos gamykla Alytuje.

REKLAMA
REKLAMA

Bendra projektų vertė – mažiausiai 113 mln. litų. Planuojama, kad bus sukurta mažiausiai  4oo naujų darbo vietų įvairių sričių specialistams. Investuotojai taip pat įsipareigojo neatlygintinai skirti 6 mln. litų socialinės gerovės kūrimo projektams.

REKLAMA

„Verslas  mato ne tik naudą, matuojamą tiesiogine, ekonomine verte, bet ir socialinę naudą bendruomenei. Ir šie ateinantys projektai yra būtent tokie, kur verslas mato, kaip prisidėti prie vietos bendruomenių kūrimo“, – pirmadienį pristatęs žurnalistams naujus investicinius projektus sakė ūkio ministras Rimantas Žylius.

„Investuok Lietuvoje“ duomenimis nuo 2008  metų Lietuva pritraukė daugiau kaip 140 plyno lauko investicijų. Skaičiuojama, kad bendra 2008–2012 m.  įgyvendintų užsienio investicinių projektų  vertė – apie 8,6 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų