REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokurorų perduotą nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas už valstybinio miško medienos grobstymą Naujamiesčio seniūnijos Pranionių kaimo 48 metų gyventojui R. L. paskyrė vienerių metų laisvės apribojimo bausmę ir įpareigojo per tą laiką 80 valandų dirbti pomiškio, miško retinimo, valymo ir atsodinimo darbuose, kuriuos nurodys atlikti miškų urėdijos atsakingas darbuotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Pranionių miške sodybą turintis ir nevengiantis čia kartais šeimininkauti kaip savame, R. L. buvo du kartus baustas bauda už savavališką medžių kirtimą ir išlaužų, išvartų ir nukirstų medžių pasisavinimą, taip pat yra baustas už ypač šiurkščius kelių eismo taisyklių pažeidimus.

REKLAMA

Šioje byloje jis buvo kaltinamas pasitelkęs kitus asmenis ir pavasarį be leidimo iškirtęs ir pagrobęs 16 medžių – du ąžuolus, drebulę, keletą uosių ir kitų medžių bei vėjovartų. Kaltininkas prisipažino nupjovęs tik devynis medžius, keturis jų su traktoriaus priekaba parsigabeno namo, kitų penkių nebespėjo parsivežti. Penki nupjauti medžiai liko miške.

Vieną dieną po Naujamiesčio girininkijos plotus ,,GAZ-53“ bevažinėjantį R. L., į valstybinį mišką įsisukusius jam talkininkavusius medienos grobstytojus ir traktorių su priekaba pamatė Naujamiesčio girininkijos eigulys ir miško apsaugos inžinieriai. Apie valstybinio miško medienos grobstymą buvo pranešta pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas patvirtino prokurorų pateiktus kaltinimus ir pripažino R. L. kaltu dėl valstybinio miško medienos grobstymo. Nutarta konfiskuoti nusikalstamos veikos įrankį – benzininį grandininį pjūklą „STIHL“, naudotą medžiams nupjauti.

Nuteistasis įpareigotas be bausmę vykdančios institucijos ar teismo žinios nekeisti gyvenamosios vietos ir nustatyta tvarka atsiskaityti, kaip vykdo draudimus ir įpareigojimus: jei asmuo vengtų atlikti laisvės apribojimo bausmę ir nevykdytų įpareigojimų, paskirta bausmė gali būti pakeista areštu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų