REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per praėjusią savaitę Lietuvoje nukentėjo keliasdešimt dviratininkų, kurie ne tik nepaiso Kelių eismo taisyklių, bet ir nesirūpina savo saugumu.

REKLAMA
REKLAMA

Kelių policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius portalui Balsas.lt sakė, jog kaip neapmaudu būtų, tačiau Kelių eismo taisyklių kursą išklausyti bei įsigyti pažymėjimą privalo tik ne jaunesni kaip 12 metų asmenis: „Iki 18 metų privalu dėvėti šalmą, o vyresnėms tik rekomenduojama“.

REKLAMA

Pasak komisaro, vien tik per šiuos metus jau nustatyta 12 tūkstančių dviratininkų, pažeidusių taisykles: „Labai daug jų mina pedalus neblaivūs, be šalmų, liemenių, neturi atšvaitų bei žibintų“.

G. Aliksandravičius pažymėjo, jog nors dviratininkams draudžiama važiuoti šaligatviais, daugelis jų tai daro keldami pavojų pėstiesiems. Neseniai dviratininkas partrenkė merginą, kuri iki šiol gydoma ligoninėje.

„Retas dviratininkas nulipa nuo balno kertant pėsčiųjų perėją. Daugelis važiuoja toliau“, - apgailestavo Kelių policijos viršininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, skaudo nelaimė savaitgalį įvyko Anykščiuose, kelyje Anykščiai – Troškūnai – Panevėžys 22-ame kilometre, kur automobilis „Mercedes Benz Sprinter“ partrenkė ir mirtinai sužalojo priešpriešiais važiavusį ir staiga į priešingą kelio pusę pasukusį dviratininką D. Č.

Praėjusią savaitę sunkiai sužaloti dviratininkai sostinėje. Vienas jų apsivertė ir atsitrenkė galva į asfaltą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų