REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos stipruolis Žydrūnas Savickas laimėjo Vilniuje, „Siemens arenoje“, vykusį galiūnų Čempionų lygos pusfinalį ir užsitikrino pirmąją vietą bendrojoje įskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Likus vienam etapui iki finalo, Ž. Savickas, turintis 200 taškų, antrąją vietą užimantį serbą Erviną Katoną lenkia 98 taškais ir yra nebepavejamas. Serbijos galiūnas patyrė peties traumą ir varžybų Vilniuje nebaigė.

REKLAMA

Ž. Savickas galiūnų Čempionų lygos nugalėtoju tapo antrąjį kartą. Jis šiose varžybose triumfavo ir 2008 metais.

Triskart pasaulio čempionas 37-erių metų Ž. Savickas varžybose Vilniuje surinko 73,5 taško ir antrąją vietą užėmusį savo tėvynainį Vidą Blekaitį pranoko 12,5 taško. Trečioji pozicija atiteko pasaulio vicečempionui Vytautui Lalui (58,5 tšk.).

„Šis laimėjimas tik dar kartą patvirtina, kad lietuviai yra stipriausi pasaulyje. Galiūnų Čempionų lygos pusfinalis Vilniuje priklausė mums. Aš laimėjau pirmą vietą ir įvykdžiau savo išsikeltus tikslus šiemet. Kiekvieną sezoną noriu kažką laimėti. Šiemet tapau pasaulio galiūnų čempionu bei laimėjau galiūnų Čempionų lygą. Metai buvo labai geri“, - sakė Ž. Savickas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtąją vietą užėmė lenkas Kšištofas Radzikovkis (Krzysztof Radzikowski, 52,5 tšk.), o penktąją - dar vienas lietuvis - Saulius Brusokas (54,5 tšk.).

Varžybas pradėjo 13 sportininkų, o baigė 10.

Antrąją varžybų dieną, sekmadienį, galiūnai varžėsi rąsto kėlimo, 360 kilogramų svorio atkėlimo rungtyje, piramidės bei akmenų sukėlimo rungtyse.

Po rąsto kėlimo rungties Ž. Savickas, kuris sekmadienį triumfavo ir šio įrankio kėlimo pasaulio čempionate, tapo vienvaldžiu lyderiu ir šios pozicijos nebeužleido. Vėliau jis savo persvarą užtvirtino 360 kg svorio atkėlime, o piramidės rungtyje svorius sukėlė per 30,29 sek. Akmenų sukėlimo rungtyje lietuvis liko antras. Jį pranoko tik V. Lalas, kuris penkis akmenis sukėlė per 17,49 sek. ir pagerino Ž. Savickui priklausiusį pasaulio rekordą.

Po šeštadienį vykusių pirmųjų dviejų rungčių pirmavo po 23 taškus surinkę Ž. Savickas ir V. Blekaitis.

Galiūnų pasaulio lygos pusfinalis yra savaitgalį „Siemens“ arenoje vykstančio tarptautinio sporto festivalio programos dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų