REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį Vilniuje, „Siemens“ arenoje, prasidėjo tarptautinis sporto festivalis, kuriame vyko galiūnų Čempionų lygos pusfinalio pirmosios dvi rungtys. Po jų pirmą vietą surinkę po 23 tašku pasidalino du Lietuvos galiūnai Žydrūnas Savickas ir Vidas Blekaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek netikėtai, tik devintąją vietą užima pasaulio galiūnų vicečempionas Vytautas Lalas.

Šeštadienį vyko dvi rungtys: estafetė: padangos vertimas ir  rogučių tempimas bei svorio laikymas. Sekmadienį vyks dar keturios rungtys: akmenų ant pakylos sukėlimas, kėlimo į viršų estafetė, svorio atkėlimas nuo žemės ir piramidės rungtis.

REKLAMA

Pirma vieta ypatingai džiaugėsi lietuvis V. Blekaitis: „Kovojau iš visų jėgų. Kiekvieną kartą, kai eini į varžybas tikiesi paties geriausio rezultato. Šios varžybos nuteikia optimistiškai. Rytoj laukia dar keturios rungtys, o aš tikiuosi patekti į trejetuką. Suprantu, kad nugalėti Žydrūną tas pats, kas šią naktį nuskristi į kosmosą, bet bent jau jam įkandau“, - juokėsi galiūnas.

Neseniai pasaulio čempionate antrą vietą užėmęs ir Ž. Savicko pamaina vadinamas V. Lalas neslėpė nuovargio po čempionato.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiuosi labai blogai, žinojau, kad visos rungtys man bus labai nepalankios, ypač svorių laikymas, anksčiau man buvo atlikta peties operacija, taigi dar ir dabar turiu problemų su ištverme. Be to, neturėjau galimybės pasitreniruoti nei su padanga, nei su rogutėmis. Bet tikiuosi, kad rytojaus diena man bus labai gera. Visos rytojaus rungtys yra mano stipriausios. Stengsiuosi kovoti bent jau dėl trečiosios vietos“, - kalbėjo V. Lalas.

Varžybas organizavęs Ž. Savickas teigė, kad turi nemažai šansų laimėti čempionatą bei džiaugėsi varžybomis Lietuvoje: „Lietuva dominuoja tokiuose šakose. Taigi būtų labai liūdna, jei nebūtų tokios šventės Lietuvoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų